Kun tiskit pesee käsin, niihin ei jää helposti likatahroja eikä pesuainetta.

Monissa kodeissa tiskit puhdistaa kuitenkin tiskikone, joka ainakin säästää paljon aikaa. Jos sinäkin annat koneen hoitaa tiskisi, ehkä nyt tämän luettuasi tiskaat välillä tiskisi omin käsin. Se tekee sinulle hyvää erikoisen syyn takia.

Käsin tiskaamisen hyödyistä on tehty tutkimus

Kun pesee tiskit käsin, on se jollakin tavalla terapeuttista. Sitä on myös tutkittu Floridassa sijaitsevassa Tallahasseen yliopistossa. Tulokset olivat mielenkiintoiset. Niiden mukaan, kun tiskaamisen suorittaa siten, että siinä on kunnolla tietoisesti mukana (mindfulness), on se terapeuttista. Se poistaa stressiä sekä vähentää hermostuneisuutta ja ahdistusta.

Tutkimuksessa oli mukana 51 osallistujaa. Osa heistä pääsi pesemään tiskejä siten, että he saivat samalla keskittyä 230 sanaan, jotka liittyivät käsin tiskaamisen aistikokemuksiin. Loput taas saivat tehdä sen sellaisten sanojen avulla, jotka liittyivät myös käsin tiskaamiseen, mutta sen erilaisiin tekniikoihin.

Ne osallistujat, jotka saivat keskittyä tiskaamisen ajan erilaisiin aistimuksiin, kokivat että heidän luovuutensa ja inspiraatiokykynsä lisääntyivät ja hermostuneisuus sekä stressi vähenivät. Teknisiin asioihin keskittyvät eivät kokeneet käsin tiskaamisen aikana mitään muutoksia.

Käsin tiskaaminen ei ole suinkaan ainoa kotityö, joka voi tehdä henkisesti noin hyvää. Sellaisia ovat periaatteessa kaikki rutiininomaiset työt, kuten imurointi, pyykinpesu tai vaikka lehtien haravoiminen.

Kun muistaa olla tietoisesti läsnä, kun tekee askareitaan, se tekee henkisesti hyvää. Silloin on mukava tarttua luudanvarteen ja samalla kotikin puhdistuu!

Lähde: Yourtango

LUE MYÖS