Ihmisillä on useita erogeenisiä alueita, joiden kosketteleminen ja hyväily tuottaa nautintoa.

Yksi erogeenisistä alueista on nännit, ja Women’s Healthin mukaan jokaisen, jonka rintoja ei ole operoitu, on mahdollista saada voimakas orgasmi nännien koskettelun avulla. Seksologi ja kliininen psykologi Janet Brito määritteleekin nänniorgasmin miellyttäväksi seksuaalisen kiihottumisen vapautumiseksi, joka keskittyy nännien stimulointiin.

”Stimuloimalla nännejä ja ympäröivää rintakudosta, voit aiheuttaa seksuaalisen kliimaksin, joka on samankaltainen kuin sukuelimiä hyväillen saatu orgasmi”, seksuaaliseen hyvinvointiin panostavan seksilelukauppa Wild Flowerin Amy Boyajian selitti.

Boyajianin mukaan nänniorgasmit voivat olla yhtä intensiivisiä tai jopa voimakkaampia kuin perinteinen orgasmi ja mikä parasta, jos haluat saada useamman orgasmin yhdellä kertaa, voi nänniorgasmi edeltää genitaaliorgasmia.

”Nänniorgasmit ovat myös sotkuton vaihtoehto emätinorgasmille, kun sinulla on kuukautiset”, Boyajian huomautti.

Harjoittelu avainasemassa

Miten nänniorgasmin voi sitten saada? Avainasemassa on harjoitteleminen. Jokaisen ihmisen vartalo reagoi omalla tavallaan stimulointiin, joten on tärkeää kokeilla, kuunnella kehoaan ja keskittyä mielihyvään eikä niinkään laukeamiseen.

Women’s Healthin mukaan Brito suosittelee kokeilemaan erilaisia kosketuksia. Voit esimerkiksi aloittaa kevyellä tai kohtalaisella nännien koskettelulla käyttäen sormiasi tai voit kokeilla hieroa koko rintaa, sitten siirtyä nipistelyyn ja puristeluun ja edetä sen jälkeen nännin ”nykimiseen” ennen kuin keskittyy vain nänniin.

”Rakenna jännitettä hitaasti ja sitten kohdista enemmän suoraa nautintoa nänniin ja anna mielihyvän pyyhkäistä ylitsesi”, Brito sanoi.

Kaikki eivät kuitenkaan pysty laukeamaan vain nännejä hyväilemällä. Women’s Healthin mukaan jos siis olet lähellä orgasmia, voit myös ottaa mukaan sukuelinten hyväilyn.

Lelut avuksi

Jos sormet, kieli tai hampaat eivät riitä antamaan nänniorgasmia, voi kokeilla ottaa mukaan myös erilaisia leluja. Kokeilu on helppo aloittaa vibraattorilla ja paras valinta on sellainen, jossa värinä on voimakas, koska jotkut nännit tarvitsevat enemmän stimulointia kuin klitoris tai penis orgasmin saamiseksi.

Jos haluat nänneihin keskittyneen lelun, Boyajian suosittelee nännipumppuja, jotka luovat imevää painetta nännin ja nännipihan ympärille. Se tuntuu hieman samalta kuin toisen ihmisen suu käsittelemässä nänniä.

Enemmän painetta saa nänninipistimien avulla, jotka estävät verenkiertoa nänneihin ja antavat mielihyvän purkauksen, kun ne irrottaa. Jos nännit ovat herkemmät, voi silloin kokeilla kutittelevia höyheniä intensiivisemmän lelun sijaan tai vain käsitellä nännejä liukuvoiteen kanssa.

Women’s Healthin mukaan loppujen lopuksi nännien hyväilyssä ja nänniorgasmissa on kyse kokeilusta ja oppimisesta. Siksi on tärkeä antaa itsensä tai kumppaninsa tutkia vartalosi kykyjä ilman odotuksia tai tuomitsemista.

”Nänniorgasmi, kuten klitorisorgasmikin, vaatii kärsivällisyyttä ja uteliaisuutta. Älä pelkää kokeilla erilaisia lähestymistapoja löytääksesi ne, mitkä tuntuvat hyvältä”, Brito neuvoi.

Muita erogeenisiä alueita, jotka jäävät vähemmälle huomiolle, on käsitelty aiemmin julkaistussa artikkelissamme. Voit lukea lisää täällä.

Lähde: Women’s Health