Ole tarkkana! Jos huomaat avioliitossasi jonkin näistä merkeistä, pitää sinun reagoida nopeasti.

On olemassa joitain hyvin selviä asioita, joita avioliitossa ei yksinkertaisesti voi olla huomioimatta. Näihin lukeutuvat muun muassa pettäminen, valehtelu ja seksielämän täydellinen puuttuminen.

On kuitenkin olemassa paljon salakavalampia merkkejä, joihin et välttämättä osaa kiinnittää huomiota, vaikka pitäisikin. Parisuhdeterapeutti kertookin, että nämä ovat merkkejä, joihin hän osaa kiinnittää asiakkaissaan aina huomiota.

Jos huomaat omassa avioliitossasi seuraavia merkkejä, pitää sinun reagoida heti, jos haluat estää suuremman ja vakavamman ongelman syntymisen. Jos reagoit tarpeeksi pian, ehdit vielä kenties pelastaa liittosi.

 1. Passiivisaggressiivisuus
  Vitsaileeko kumppanisi tavalla, joka ilmentää passiivisaggressiivisuutta tai sarkasmia? Vaikka hänen sanomansa asia olisikin vitsin muodossa, saattaa tämä tapa kieliä siitä, että kumppanisi peittelee todellisuudessa kiukkua, vihaa tai katkeruutta sinua kohtaan, eikä osaa ilmaista sitä muuten kuin vitsailun muodossa. Tällainen vitsailu on kuitenkin toksista, ja repii teidät entistä enemmän erilleen, ellei siihen puututa pian. Ota asia puheeksi ja kysy kumppaniltasi, haluaako hän puhua asiasta.

 2. Kämppiksiä
  Perhoset vatsassa yleensä häviävät yhteisen arjen myötä, ja se on ihan normaalia. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että sinä ja kumppanisi ette enää ole mitään muuta kuin kämppiksiä, ja kaikki romantiikka ja intohimo väliltänne on kadonnut, kannattaa asiaan reagoida nopeasti. Pariterapeutin tapaamisesta voi olla tässä iso apu.

 3. Jatkuvaa konfliktia
  Yksikään pari ei välty suhteessaan konflikteilta, mutta jos sinusta tuntuu, että suhteenne on päivittäin pelkkää riitelyä ja siirrytte yhdestä konfliktista toiseen, on asialle tehtävä jotain. Yhdessäolon ei tarvitse olla riidatonta, mutta parisuhde vaatii silti tietyn määrän harmoniaa toimiakseen.

 4. Lisääntynyt ärtymys
  Tuntuuko sinusta, että asiat, jotka ennen olivat sinusta kumppanissasi hellyttäviä, ovat nykyään enää ärsyttäviä? Tai päteekö sama toisinpäin, ja kumppanisi ärsyyntyy kaikesta, mitä sanot tai teet? Lisääntynyt ärtymys on varoitusmerkki, mutta samalla se saattaa myös olla merkki siitä, että toinen teistä on masentunut. Kummassakin tapauksessa kannattaa pohtia, mistä ärtymys kumpuaa ja mitä sille voisi tehdä.

 5. Kiinnostuksen lopahtaminen
  Tuntuuko sinusta, että kumppanisi ei ole enää kiinnostunut sinusta, suhteestanne tai edes elämästä yleensä? Tämä ei välttämättä edes liity suhteeseenne, ja saattaa olla, että kumppanisi kärsii esimerkiksi masennuksesta. Hänen innostuksen puutteensa vaikuttaa kuitenkin myös avioliittoonne, joten ota asia hänen kanssaan puheeksi pian.

 6. Etäisyyden tuntu
  Tämä on varoitusmerkki, joka on helppo jättää huomioimatta. On kuitenkin merkittävä asia, jos tunnet itsesi jatkuvasti etäisemmäksi kumppanisi kanssa, sillä lopulta päädytte elämään täysin erillisiä elämiä, ja tiiminne hajoaa, ellette aktiivisesti pyri lähentymään keskenänne uudelleen.

  Oletko huomannut edellä mainittuja merkkejä avioliitossasi?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life