Teen juominen voi auttaa sinua olemaan luovempi – jo yksi kupillinen riittää

Tutkimuksessa havaittiin teen juomisella olevan positiivinen vaikutus luovuuteen.

Kun valkoisen paperin kammo iskee tai tiedossa on ideointia esimerkiksi työpaikan aivoriihessä, kannattaa sitä ennen nauttia kupillinen teetä. Tutkimuksen mukaan yksi kupillinen teetä voi nopeasti tehostaa luovuutta, kertoo The Telegraph.

Kiinalaisyliopistossa totetettuun tutkimukseen osallistuneet vapaaehtoiset saivat lähes välittömästi paremmat tulokset luovuus- ja kognitiotesteissä kuin he, jotka joivat vain lasillsen vettä. The Telegraphin mukaan löydökset antavat käsityksen, että tee voi olla vastalääke kaikkeen valkoisen paperin kammosta inspiraatiota kaipaaville taiteilijoille.

Teessä on kofeiinia ja teaniinia, jotka molemmat ovat kytköksissä lisääntyneessää tarkkaavaisuuteen ja valppauteen, mutta yleensä ne eivät vaikuta heti. Sen sijaan tutkijat uskovat teen korostavan ja luovan positiivista mielialaa, mikä vuorostaan herättää aivojen kognitiiviset alueet eloon.

Pekingin yliopiston psykologian ja kognitiivisten tieteiden laitoksella vaikuttava Yan Huang teetti kaksi koetta parhaimmillaan 50 opiskelijan kanssa, ketkä olivat keskimäärin 23-vuotiaita. Opiskelijoiden kertoessa tutkijoille nimensä, ikänsä ja muita tietoja, annettiin puolelle heistä kupillinen mustaa teetä juotavaksi, kun taas toinen puoli sai lasillisen vettä ennen kuin tekivät kaksi erilaista testiä.

The Telegraphin mukaan ensimmäisessä testissä osallistujia pyydettiin tekemään rakennuspalikoista viehättävä sekä luova design ja toisessa heitä pyydettiin keksimään ”cool” nimi uudelle nuudeliravintolalle. Toiset, tutkimukseen osallistumattomat opiskelijat arvostelivat lopputulokset luovuuden ja designin suhteen.

Teetä juoneet osallistujat saivat paremmat pisteet kummassakin testissä: rakennuspalikkatestissä he saivat 6,54 pistettä, kun taas vettä juoneet saivat 6,03 pistettä ja nimitestissä teetä juoneet saivat 4,11 pistettä ja vettä juoneet 3,78 pistettä. Tutkimus julkaistiin Food Quality and Preference -journalissa.

Tulokset osoittavat, että tee auttoi divergentissä ajattelussa, eli The Telegraphin mukaan useiden uusien ideoiden keksimisen prosessissa tiettyyn teemaan liittyen, minkä suurin osa ihmisistä mieltäisi luovuuden määritelmäksi.

”Tämä tutkimus myötävaikuttaa ymmärtämään teen funktiota luovuuteen liittyen ja tarjoaa uuden tavan tutkia kytköstä ruoan ja juomien nauttimisen ja parantuneen kognition välillä”, tutkimuksessa todettiin.

”Kaksi biologista ainesosaa, kofeiini ja teaniini, omaavat hyödyllisiä vaikutuksia tarkkavaisuuteen, mikä on välttämätön osa kognitiivista toimintoa”, tutkimuksessa kerrottiin.

”Mutta osallistujien nauttima määrä oli suhteellisen pieni. Teaniini myös helpottaa pitkäkestoista tarkkaavaista prosessointia lyhytkestoisen hetkestä-hetkeen tarkkaavaisen prosessoinnin sijaan”, tutkimuksessa sanottiin.

The Telegraphin mukaan tutkimuksessa lisättiin, että tee on ’mielialan tehostaja’ ja tämä voi olla syy, miksi se toimi niin hyvin lyhyessä ajassa.

Lähde: The Telegraph


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.