Tietyssä iässä näistä rutiineista tulee koko ajan tärkeämpiä.

Kun ikää tulee mittariin lisää, muuttuvat sekä keho, mieli, että arkiset rutiinit.

Erityisesti aamut voivat muuttua merkittävästi, sillä kun työelämästä siirrytään eläkkeelle, vapautuu aamuihin aivan uudella tavalla aikaa.

Myös keho vaatii uudenlaisia asioita ja rutiineja pysyäkseen kunnossa.

Ota huomioon seuraavat asiat aamurutiineissasi, sillä ne tekevät sekä kehollesi että mielellesi hyvää.

 1. Aloita aamu meditoinnilla
  Aamut saattavat tuntua erikoisilta, koska sinulla on yhtäkkiä niin paljon omaa aikaa. Enää ei tarvitse kuskata lapsia päiväkotiin eikä kenties mennä edes töihin. Monesta voi olla vaikeaa suhtautua uudenlaisiin, kiireettömiin aamuihin, ja meditointi on loistava ja rauhoittava tapa täyttää aamu hyvällä tekemisellä.

 2. Nesteytä kehosi
  Aamulla on tärkeää juoda heti ensimmäiseksi vettä, sillä keho tarvitsee yön jälkeen nesteytystä. Tämä pätee erityisesti iäkkäämpiin ihmisiin, sillä iän lisääntyessä keho kuivuu entisestään.

 3. Kosteuta ihosi
  Ikääntyessä myös iho kuivuu, ja ihoon ilmaantuu juonteita ja ryppyjä. Aamulla onkin kasvojen pesun jälkeen tärkeää lisätä kasvoille kosteuttava voide tai seerumi.

 4. Piristy auringonpaisteessa
  Jos aamulla on hyvin aikaa, eikä tarvitse enää mennä töihin, kannattaa aamu käyttää ainakin osittain ulkona auringonpaisteessa. Se auttaa sekä nukahtamaan illalla, että pienentää riskiä masennukseen.

 5. Kuntoile
  Aamu kannattaa aloittaa vaikkapa reippaalla kävelyllä, sillä sillä on merkittäviä hyötyjä niin kehoon kuin mieleen. Se muun muassa auttaa ehkäisemään monia sairauksia, joita tulee ikääntyessä, kuten dementiaa sekä sydän- ja verisuonisairauksia.

  Kannattaakin ottaa nämä asiat mukaan aamurutiineihin.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life