Tutkijat ovat selvittäneet tietynlaisen lahjan antamisen lähentävän lahjan antajaa ja sen saajaa.

Joulukuun aikana monella alkaa tulla tuskainen olo, jos ei ole keksinyt, mitä ostaa läheisilleen joululahjaksi. Eräs tutkimus voi kuitenkin tuoda lohtua lahjapulmiin – täydellisen lahjan keksiminen voi ollakin helpompaa kuin kuvittelit.

”Olemme löytäneet eri tutkimuksissa vahvan ja jatkuvan mieltymyksen sekä saada että antaa lahjaksi vastaanottajaan liittyviä lahjoja. Kuitenkin yllättäen sekä lahjoja saavat että niitä antavat kertovat vahvemmista läheisyydentunteista lahjan antaneeseen henkilöön, kun lahja heijastaa antajaansa”, Lara B. Aknin ja Lauren J. Human toteavat tutkimuksessaan.

Vaikka et voi mennä metsään, jos kysyt läheisiltäsi, mitä he toivovat joululahjaksi ja toteutat toiveen, ei se kenties ole se täydellisin lahja. Jos haluat antaa jotain erityisempää, anna jotain, jossa on osa sinua mukana.

Esimerkki: Jos etsit siskollesi joululahjaa ja olet aiemmin löytänyt itsellesi täydellisesti istuvat kengät, miksi et ostaisi siskollesi kokeiltavaksi samanlaisia ihanuuksia joululahjaksi?

Tutkimus julkaistiin Journal of Experimental Social Psychologyssa. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour