Tästä hedelmästä voi olla helpotusta, jos sitä nauttii ennen kuin aloittaa alkoholin juomisen.

Kaameassa kankkusessa moni kaipaa jotain tapaa parantaa oloa ja krapulaan väitetään olevan monia erilaisia apukeinoja. Tiede ja tutkijat ovat kuitenkin antaneet tukensa yhdelle tavalle: päärynöiden nauttimiselle ennen alkoholin juomista.

Australialaisen tutkimuskeskus CSIRO:n yhdessä Horticulture Innovation Australia -tutkimussäätiön kanssa tekemä tutkimus paljasti, että päärynät voivat laskea alkoholin tasoja estäen krapulaa ennen kuin se edes alkaa. Päärynät voivat myös alentaa kolesterolia, helpottaa ummetusta ja vähentää tulehduksia.

Tutkijoiden mukaan jos päärynöitä – erityisesti korealaista päärynämehua – nauttii ennen kuin juo alkoholia, voivat ne merkittävästi vähentää krapulavaivoja verrattuna plasebojuomaan. Tutkimusta johtaneen Manny Noakesin mukaan suurin vaikutus oli tutkimukseen osallistuneiden kyvyssä keskittyä.

Noakesin mukaan päärynät toimivat, koska ne vaikuttavat entsyymeihin, jotka liittyvät alkoholin aineenvaihduntaan auttaen kehoa hävittämään alkoholia tai jopa estämään sen imeytymistä.

”Erityisesti vähentymistä havaitteen veren asetaldehydin tasoissa, minkä uskotaan olevan vastuussa krapulaoireista”, Noakes sanoi.

CSIRO:n mukaan kyseessä on kuitenkin vasta alustavat tutkimukset ja tulossa on vielä kattava analyysi tieteellisestä kirjallisuudesta aiheesta.

Lähde: Quartz