Uudessa suhteessa voi ottaa aikansa ennen kuin oppii tuntemaan, millainen toinen pohjimmiltaan on.

Alkuhuuman viedessä mukanaan uutta suhdetta ja kumppania katsoo usein vaaleanpunaisten lasien läpi. Kun alkuhuuma alkaa olla ohi, alkaa myös todella nähdä, millaisen ihmisen on rinnalleen löytänyt.

Samalla voi alkaa pohtia, onko tämä ihminen todella itselle sopiva kumppani. Merkkejä itselle sopivasta kumppanista ei kuitenkaan ole aina helppo tunnistaa – varsinkin jos ei ole koskaan ennen ollut pitkässä parisuhteessa.

Parisuhdepsykoterapeutti Kate Moyle ja deittailuvalmentaja James Preece listasivat The Independentille yhdeksän paljastavaa merkkiä, jotka auttavat tunnistamaan, oletko suhteessa sinulle sopivan ihmisen kanssa, ja suomensimme nämä merkit alle.

Osaatte tehdä kompromisseja

Moylen mukaan minkä tahansa onnistuvan parisuhteen avainasemassa on kyky tehdä kompromisseja. Hän lisää, että suhteessa tulee aina olemaan kahinaa osallisten yksilöllisten tarpeiden välillä eikä pitäisi odottaa, että ne käyvät täydellisesti yksiin tai että pari on kaikesta samaa mieltä.

Se, miten sinä ja kumppanisi pystytte tekemään kompromisseja ja neuvottelemaan asioista, kertoo paljon siitä, miten sovitte yhteen. Jos teidän on helppo tehdä kompromisseja, kun olette eri mieltä jostakin, tiedät, että hänestä kannattaa pitää kiinni.

Hän saa sinut tuntemaan olosi hyväksi

Preecen mukaan sinulle sopiva kumppani voimaannuttaa sinua olemaan itsevarmimmillasi.

“Hän vakuuttaa sinut, antaa kehuja ja kertoo, miten mahtava olet”, Preece lisäsi.

Unohda sellaiset kumppanit, joiden kanssa jatkuvasti kyseenalaistat ajatuksiasi ja ulkonäköäsi, sillä se on selvä merkki siitä, että jokin on pielessä. Hyvä kumppani haluaa sinun olevan onnellinen eikä epäilevän itseäsi.

“Jos alat uskoa siihen myös, sitten sinun ei koskaan tarvitse kyseenalaistaa tai epäillä itseäsi”, Preece sanoi.

Hän on hyvä kuuntelija

Hyvä kumppani kuuntelee tarkasti kaikkea, mitä sanot, riippumatta siitä, kuinka tylsältä asia sinusta vaikuttaa.

“Se voi tarkoittaa sitä, että kuuntelet hänen purkautuvan työkavereidensa virheistä suurimman osan iltaa, mutta hänelle on tärkeää tuntea tulevansa kuulluksi ja että häntä kuunnellaan”, Moyle sanoi.

“Kyky kuunnella toisiamme ja antaa toiselle tilaa tuntea tulleensa kuulluksi osoittaa, että toinen henkilö ansaitsee aikamme ja huomiomme, vaikka keskustelun sisältö ei niin kiinnostaisikaan sinua”, hän jatkoi.

Teillä on samanlaiset perusarvot

Kiinnostuksen kohteiden ei tarvitse käydä täysin yksiin parin välillä. The Independentin mukaan joskus siitä on jopa apua, jos ne ovat erilaiset, koska puhuttavaa ainakin riittää.

Preece kuitenkin korostaa, että jos haluat kestävän suhteen, täytyy sinun ja hänen olla samalla sivulla tavoitteiden ja perusarvojen osalta.

“Olette tiimi ja teidän täytyy olla samalla sivulla. Tämä vaatii sitä, että molemmat linjaavat, mikä itselle on tärkeää elämässä”, Preece selitti.

Tällaisia arvoja ovat muun muassa näkemykset lasten saamisen, asuinpaikan tai elämäntyyliin suhteen. Olipa se mitä tahansa, jos se on tärkeää sinulle, olisi sillä hyvä olla väliä myös kumppanillesi.

Käytte terveitä keskusteluja, kun olette jostain eri mieltä

Riidat ja kinastelu eivät välttämättä ole huono asia suhteessa, jos ne osaa käsitellä oikein. Moyle muistutti, että jokaisen keskustelun ei pidä olla kinaa.

“Mutta oikean ihmisen kanssa sinun pitäisi pystyä kertomaan erilaisia mielipiteitä ilman, että se saa suhteen palasiksi tai luo siihen säröjä”, hän sanoi.

“Teidän pitäisi oppia validoimaan toistenne näkemyksiä, vaikka yksilöinä ne eivät kävisi yksiin”, hän lisäsi.

Moylen mukaan tämä osoittaa, että juhlistatte toisianne yksilöinä. Se on myös hyvää harjoitusta sitä varten, että pystytte keskustelemaan elämän mukanaan tuomista haasteista ja tilanteista.

Uskallat kertoa, mitä mielessäsi liikkuu

Preecen mukaan oikean ihmisen kanssa ei tule tuomituksi – tai ei ainakaan pitäisi. Sinun pitäisi voida olla oma itsesi ja näyttää kaikki puolet itsestäsi.

“Jos sinulla on jotain mielessäsi, on se parempi ottaa esiin avoimesti nopeasti sen sijaan, että pullottaisit asioita sisääsi”, Preece totesi.

“Parasta tässä on se, että kun näin käy sinulle hyvän kumppanin kanssa, hän kykenee kuuntelemaan ja auttamaan, kun sinulla on ongelma”, hän jatkoi.

Saat hänen jakamattoman huomion

The Independentin mukaan mikään ei ole niin kurjaa kuin se, että huomaat kesken puheesi, että kuunteleva osapuoli selaakin vain sosiaalista mediaa samalla. Moylen mukaan sinulle oikea kumppani ei tee näin.

“Hän osaa olla täysin läsnä seurassasi, mikä on tärkeä osa ihmisten välistä yhteyttä ja se osoittaa arvostusta toista kohtaan”, Moyle kertoi.

“Usein teknologia, ruudut ja ilmoitukset ovat häiriötekijänä. Mutta huomioimisella on iso rooli siinä, että muodostaa merkityksellisiä yhteyksiä muihin”, hän selitti.

Läheisesi pitävät hänestä

Se on usein hyvä merkki, jos elämäsi muut tärkeät ihmiset tulevat toimeen uuden kumppanisi kanssa. Preecen mukaan läheiset osaavat hyvin arvioida, millainen hän todella on ja tuntevat sinut luultavasti paremmin kuin tunnet itse itsesi.

“On tavallista olla suojeleva ja alkuun epäilevä deittiesi suhteen. Jos läheisesi ovat innoissaan uudesta kumppanistasi, tiedät löytäneesi hyvän tyypin”, Preece selitti.

Hän tekee pieniä asioita hyväksesi

The Independentin mukaan eleen ei tarvitse olla romanttinen, vaan joskus eniten väliä onkin pienillä ja hienovaraisilla eleillä.

“Sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa tai hemmotella kumppania pilalle, jotta hän tietäisi sinun ajattelevan häntä”, Moyle sanoi.

“Se voi olla se kupillinen teetä sänkyyn aamulla, päivällisen valmistus, kun tietää sinulla olleen pitkä päivä tai hellä, huomaavainen viesti”, Moyle listasi esimerkkejä eleistä.

Jopa toisen kädestä kiinni ottaminen voi olla merkityksellinen ele. Jos olet yhdessä tällaisia asioita tekevän ihmisen kanssa, on se usein merkki siitä, että hän syvästi välittää sinusta.

Lähde: The Independent