Tässä ovat maailman värikkäimmät kaupungit

Nämä kaupungit tuovat eloa ja kauneutta niiden värittömiin taustoihin.

Joskus kaupunkeihin väriä tuovat rakennukset näyttävät melko surrealistisiltakin, kuin leikkimökki olisi asetettu keskelle kaupunkia.

Alle on listattuna maailman värikkäimmät kaupungit:

1. Favela Painting, Rio de Janeiro, Brasilia

Vaikka monien mielestä Rio de Janerion slummit ovat yksi vaarallisimmisa ja epäystävällisimmistä paikoista kodille, kukaan ei voi kieltää sen kauneutta sen jälkeen, kun slummit on maalattu kirkkailla väreillä. Favela Painting -konseptin esittelivät hollantilaiset taiteilijat Jeroen Koolhaas ja Dre Urhahn. He tekivät yhteistyötä paikallisten kanssa ja heistäkin tuli artisteja maalattuaan omaa naapurustoaan.

2. Valparaiso, Chile

Kaupunkiin viitataan myös nimillä Valtameren sydänkäpy tai Tyynenmeren jalokivi. Kaupunki on nimetty myös Chilen kulttuuripääkaupungiksi. Värikkäitä rakennuksia vastapäätä ovat Tyynenmeren vedet, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin turistejakin.

3. Cinque Terre

Cinque Terre on yksi hienoimpia nähtävyyksiä Italiassa ja se koostuu viidestä meren rannalla olevasta kylästä. Kylät ovat Välimerenyllä ja yhdessä tuovat esille kirkkaita värejä meren sinisyyttä vasten. Kyliä on harkittu UNESCO:n maailmanperintökohteiksi.

4. Wroclaw, Puola

Kaupungilla on kaoottinen menneisyys sen oltua eri maiden hallussa historiansa aikana. Wroclawissa on kuitenkin iloinen tunnelma kaupungin kirkkaiden värien ja pehmeiden pastellisävyjen ansiosta. Puolalla on yksi Euroopan värikkäimmistä maisemista, josta on tullut osa sen kulttuurista identiteettiä.

5. Jodhpur, Intia

Sinisyydestään tunnettu Jodhpur erottuu tummaa taustaansa vasten. Sinisen kaupungin sinisyyden taustalla on se, että väriä käytettiin erottamaan ylempiluokka muista luokista. Koordinoitu väritys tapahtui 1460-luvulla ja sitä jatkettiin vuosisatojen ajan. Nykyisin se on yksi Intian vierailuimmista kohteista.

Katso lisää värikkäitä kaupunkeja 10 Most Known -sivustolta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.