Hämmästyttävä esittelyvideo Jibosta näyttää, mihin kaikkeen pieni, inhimillinen robotti pystyy. Onko tässä 2000-luvun Tamagotchi vai merkki robottien vallankumouksesta?

Jibo on robotti, joka näkee, kuulee, puhuu, oppii, auttaa ja on inhimillisessä vuorovaikutuksessa. Jibossa on kaksi korkearesoluutioista kameraa ja se ottaa kuvia ja välittää kuvaa ja videoita itsenäisesti. Jibo myös tunnistaa ja tallentaa näkemänsä kasvot. Robotti havainnoi jatkuvasti liikettä ympärillään.

Jibossa on 360-asteen mikrofonit, joten voit puhua sille mistä suunnasta tahansa ja Jibo vastaa takaisin. Jibo kertoo automaattisesti viesteistä ja muistutuksista, joten et unohda menojasi. Ihmeellinen robotti on varustettu tekoälyllä, joten se voi opettaa asioita ja viihdyttää. Jiboa markkinoidaan ensisijaisesti perheenjäsenenä.

Jibo-hanketta rahoitetaan heinäkuussa 2014 aloitetulla joukkorahoituksella. Hankkeen perustaja Cynthia Breazeal saa olla tyytyväinen joukkorahoituksen lopputulokseen. Alunperin tavoitteena oli kerätä 100 000 dollaria. Summa täyttyi neljässä päivässä ja miljoonan dollarin raja meni rikki viikossa. Yhteensä hankkeeseen sijoitettiin 2 289 606 dollaria. Jibojen ensimmäinen ennakkoerä on myyty jo loppuun. Hintaa perusmallilla on 599 dollaria. Ensimmäiset Jibot toimitetaan tilaajille tämän vuoden aikana.

Lähde: Youtube, Jibo