Tarkista ihonhoitotuotteesi – 9 ainetta, joita niistä ei tule löytyä

Tiedätkö mitä kaikkea käyttämäsi ihonhoitotuotteet sisältävät? Se olisi hyvä tietää, koska niistä voi löytyä aineita, joita ei kannata missään nimessä laittaa iholle.
Tämä saattaa tulla sinulle yllätyksenä, että vaikka tuote olisi merkitty turvalliseksi, voi siitä silti löytyä aineita, jotka eivät tee iholle hyvää. Siksi tarkistus kannattaa tehdä, vaikka omat ihonhoitotuotteet tuntuisivat kuinka turvallisilta.
Katso alta tämä luettelo aineista, joita ei tulisi löytyä ihonhoitotuotteista. Osa näistä on kiellettyjä käyttää kosmetiikkatuotteissa.
1. Bentsoyyliperoksidi (Benzoyl Peroxide)
Tämä yleinen ihonhoitoaine löytyy monista aknen hoitoon käytettävistä tuotteista, mutta sitä on myös syytä varoa! Ihonhoitoasiantuntijan Susan Jesken mukaan sen tiedetään sisältävän syöpää aiheuttavia osia, jotka voivat vahingoittaa kehon soluja. Se voi olla myös myrkyllistä hengitettynä. Jos etsit tuotteita aknen torjumiseksi, kokeile esimerkiksi luonnollisia hoitotuotteita, kuten omenaviinietikkaa, hunajaa tai teepuuöljyä, ja vältä tätä myrkyllistä ainetta.
2. Triklosaani (Triclosan)
Kuulostaako triklosaani tutulta? Löydät sitä monista nestemäisistä ja antibakteerisista saippuoista, suunhoitotuotteista ja meikistä, ja se ei ole hyvä asia! Se on yhdistetty esimerkiksi hormonitoiminnan poikkeavuuksiin ja immuunijärjestelmän heikentymiseen. Triklosaani auttaa torjumaan likaa ja bakteereja, mutta se ei ole kuitenkaan niin hyödyllinen kuin miltä se kuulostaa.
3. Sinkki (Zinc)
Moni voi ajatella, että sinkki on välttämätön aine kosmetiikassa. Sitä löytyy aurinkovoiteista ja monista ihonhoitotuotteista. Sen käyttö on vähän kiistanalaista. Jotkut sanovat sen olevan täysin turvallista, kun taas Missourin terveys- ja tiedeyliopiston tutkimuksessa on havaittu, että siinä olevat pienikokoiset hiukkaset voivat tehdä ihon alttiimmaksi ihosyövälle. Sinkin on todettu joissakin muodoissa olevan vaarallista, mutta sillä on ainakin yksi varma ja huono sivuvaikutus eli se tukkii huokosesi.
4. Kolmen aineen yhdistelmä
Näitä aineita löytyy yleisesti hajuvesistä ja ne ovat etanoli, asetoni ja etyyliasetaatti.
Nämä ainesosat voivat aiheuttaa useita terveysongelmia, kuten hermoston häiriöitä, hengitysvajetta ja munuaissairauksia.
5. Petroleum
Petroleum on liian yleinen ja myrkyllinen ihonhoitotuotteista löytyvä ainesosa. Se on fossiilinen polttoaine, jota löytyy huulituotteiden lisäksi myös voiteista, hiustuotteista, meikeistä, hammastahnasta ja jopa vaatteista! 95 % hajusteissa käytettävistä kemikaaleista on myös peräisin tästä öljystä. Se on valitettavasti yksi terveys- ja kauneudenhoitotuotteiden tärkeimmistä ainesosista näinä päivinä, ja se voi tukkia ihohuokoset, aiheuttaa aknea ja se on yhdistetty myös ihosyöpään. Moni voi luulla, että se on vaaratonta, mutta se on ainesosa, jota kannattaa välttää.
6. Lyijy (Lead)
Vaikka jokainen tietää, että lyijyä ei iholle saisi laittaa, koska se on myrkyllistä, voi sitä silti löytyä jonkin verran esimerkiksi huulipunasta. On tehty tutkimus, jossa saatiin selville, että peräti 61 % huulipunista sisälsi sitä vähän. No vaikka määrä olisi kuinka pieni, tuskin kukaan siltikään haluaa sille altistua. Se voi aiheuttaa mm. oppimisvaikeuksia ja jopa kuoleman.
7. Asetoni (Acetone)
Tämä myrkyllinen ihonhoitoaine, asetoni, voi ärsyttää ihoa, hengitysteitä ja suurina pitoisuuksina jopa vaikuttaa keskushermostoon. Jotkut tutkimukset viittaavat myös siihen, että se voi vahingoittaa maksaa, mutta siihen ei ole saatu vielä täysin varmaa vastausta.
8. FD & C-väripigmentit (FD&C Color Pigments)
Jos katsot kauneudenhoitotuotteiden ainesosaluetteloa ja näet tämän myrkyllisen ihonhoitoaineosan, älä vain käytä sitä. Nämä väripigmentit, jotka tekevät monista kauneus-, lääke- ja elintarvikkeista hyvännäköisiä, liittyvät useisiin terveysriskeihin. Joidenkin näiden tiedetään poistavan happea verestä ja olevan syöpää aiheuttavia.
9. Kloori (Chlorine)
Kloorista voi tulla ensimmäisenä mieleen uima-altaat, joita sillä pidetään puhtaina. Mutta sitä ei pidä mennä laittamaan iholle. Uima-altaissa uimisesta ei silti tarvitse luopua, mutta ihonhoitotuotteissa sitä kannattaa välttää. Sen käyttö lisää allergioita, riskiä diabetekseen sekä korkeaan verenpaineeseen. Se lisää myös astman sekä monen muun vaivan riskejä.
Se voi tuntua turhauttavalta, kun on niin monenlaisia aineita, joita ei kannata iholle laittaa, mutta niitä löytyy silti monista ihonhoitotuotteista. Ehkä sinusta tuntuu nyt, että olisi helpompi, jos et vain tietäisi mitä kaikkea ihonhoitotuotteesi sisältävät. On silti hyvä olla tietoinen siitä mitä tuotteita kannattaa käyttää ja mitä ei.
Lähde: Allwomenstalk
- Tästä syystä naiset elävät todennäköisesti miehiä pidempään
- Jos olet kurvikas nainen, sinun kannattaa käyttää näitä 6 vaatetta
- 7 asiaa, joista miehet eivät välitä makuuhuoneessa
- Nämä 7 syötävää taistelevat kanssasi flunssaa vastaan, kun tauti on jo alkanut
- Jos unessasi esiintyy tällainen koira, parisuhteesi saattaa olla vaarassa
- Näihin 5 tapaan laihduttaminen yleensä kompastuu – yleisiä virheitä
- Syö tätä hedelmää illalla ja nukahdat helpommin
- Kaada kirkasta viinaa pesukoneeseen – näin se vaikuttaa lopputulokseen
- Nainen ei suostu vaihtamaan sukunimeänsä uuden vaimon vaatiessa – Kumpi on oikeassa?
- Nämä asiat ovat salaisuus suomalaisten onnellisuuteen – 6 asiaa, joita teemme toisin kuin muut
- Nämä horoskooppimerkit pettävät eniten ja pyrkivät kaiken lisäksi salaamaan sen
- 10 kysymystä, joita mies ei koskaan saisi kysyä sinulta, vaikka hän olisi kuinka utelias
- Tämä on suurin yksittäinen syy, miksi pariskunnat eroavat – oletko tällainen nainen?
- Jos mies katsoo sinua päästä varpaisiin, tätä se tarkoittaa
- Tätä välipalaa ei pitäisi kenenkään koskaan syödä – voi aiheuttaa ikävän ongelman
- Näistä merkeistä voit olla varma, että kumppanisi on kyllästynyt sinuun – tai sinä häneen
- 7 asiaa, joista miehet eivät välitä makuuhuoneessa
- 5 hälytysmerkkiä, joilla kehosi viestii, että syöt liikaa rasvaa
- Näin neurologit toimivat, kun heillä särkee päätä – 8 tehokasta apukeinoa päänsärkyyn
- Kaada kirkasta viinaa pesukoneeseen – näin se vaikuttaa lopputulokseen