Ennen kuin tapailu muuttuu vakavammaksi ja aletaan seurustella, täytyy siitä yleensä käydä keskustelu tapailemansa henkilön kanssa, eli määritellä parisuhde (define the relationship, DTR).

Tämä keskustelu voi jännittää ja moni miettiikin, mikä on oikea aika suhteen määrittälevälle DTR-keskustelulle. Oikeasta ajankohdasta voivat kertoa tietyt merkit, joita seksilelumerkki EdenFantasys on selvittänyt OnePollilla teettämänsä kyselytutkimuksen avulla.

Kyselyn tuloksista uutisoineen Metron mukaan kyselyssä ilmeni, että neljä kymmenestä odotti liian pitkään suhteen määrittelyn kanssa, ja heidän tapailemansa ihminen päätyi vehtailemaan toisen henkilön kanssa. Kyselytutkimukseen osallistui 2 000 ihmistä.

Parisuhteen määrittelylle ei kuitenkaan ole mitään tiettyä ajankohtaa, koska jokainen parisuhde on erilainen. Metron mukaan esimerkiksi 73 prosenttia vastaajista jakoi ensisuudelman ennen kuin he määrittelivät suhteensa

60 prosenttia vastaajista sen sijaan harrasti seksiä ennen DTR-keskustelua ja puolet (50%) sanoi ’Minä rakastan sinua’ ennen kuin he olivat määritelleet suhteensa tilaa.

Tietyt merkit kertovat ajankohdan olevan oikea

Tietyn ajan odottamisen sijaan on parempi pohtia tunteitaan ja sen perusteella selvittää, onko valmis käymään DTR-keskustelun. Kyselyssä yleisimpiä merkkejä oikealle ajankohdalle olivat se, että uskotuu tapailemaan ihmiselle, ei käy enää treffeillä muiden kanssa ja on kertonut hänestä perheelleen.

”Toive on, että luonnostaan päädytään tähän tilanteeseen. Pidätte toisistanne niin paljon, että haluatte kertoa ystäville ja perheelle, että olette yhdessä. Se on yksi kivoimpia rakastumisen varhaisvaiheita”, seksi- ja parisuhdeasiantuntija Annabelle Kngiht Lovehoneylta kertoi Metrolle.

”Jos on jotain kiusaantuneisuutta parisuhteesta kertomisessa – kenties parisuhdetilan muuttaminen Facebookissa tai tyttö- tai poikaystäväksi kutsuminen muiden kuullen – soittaisi se minusta varoituskelloja, koska se on merkki siitä, ettette kommunikoi niin hyvin kuin pitäisi ja luultavasti ette ole samalla sivulla”, hän jatkoi.

Knightin mukaan päätös siitä, että ette tapaile muita voi tapahtua milloin tahansa ensitreffeistä hetkeen viikkoja myöhemmin, kun olette tapailleet säännöllisesti, mutta olleet varovaisia sitoutumisen kanssa.

”Yksikään pari ei ole samanlainen ja kaikki haluamme eri asioita eri vaiheessa elämäämme. Unohda ’kolmen treffin säännöt’ tai yhteiskunnan määrittelemät aikaikkunat ja tee niin, mikä sinusta tuntuu oikealta”, Knight vinkkasi.

Paljastavat merkit

Kngihtilla on neljä sääntöä DTR-keskustelun käymistä varten. Hän neuvoi tekemään sen kasvotusten, pitämään keskustelun mukavana, avoimena ja rehellisenä, käymään sen tietäen, mitä itse haluaa ja tekemään sen itselle sopivan ajan kuluessa.

Alta voit lukea, minkälaiset asiat EdenFantasysin kyselyssä nousivat esiin yleisimpinä merkkeinä siitä, että olet valmis määrittelemään parisuhteen.

  • Uskoudut hänelle
  • Et käy enää muiden kanssa treffeillä
  • Olet kertonut perheellesi hänestä
  • Et osaa olla ajattelematta häntä
  • Jatkuvasti viestittelet/juttelet hänen kanssaan
  • Alat suunnitella tulevaisuutta hänen kanssaan
  • Haluat aidosti tietää, miten hänen päivänsä sujui
  • Olet kertonut hänestä ystävillesi
  • Olet tavannut hänen ystäviään ja hän sinun ystäviäsi
  • Ajatus sitoutumisesta ei enää pelota sinua

Lähde: Metro