Tutkimus todistaa: nämä kaksi väriä saavat luteet varmimmin sänkyysi

Luteet kuuluvat meistä jokaisen kauhuihin, ja ikävä kyllä nämä vastenmieliset eläimet ovat löytäneet tiensä myös Suomen sänkyihin ja lisääntyneet nopeasti. Luteet ovat usein ikävä tuliainen lomareissuilta, sillä luteet voivat hotellihuoneessa kömpiä huomaamattasi matkalaukkuusi, ja siirtyä sitä myötä mukanasi kotiisi.

Suurin osa kotiimme kuulumattomista hyönteisistä on meistä ikäviä, mutta lude on aivan erityisen vastenmielinen otus, sillä se syö pölyn ja vaatteiden sijaan mieluiten meitä. Jos sinulla on kehossasi verisiä puremajälkiä aamuisin, olet todennäköisesti luteiden vastentahtoinen vuokraisäntä.

Nyt luteista on paljastunut yllättävä seikka: niilläkin nimittäin on oma lempivärinsä! Eräässä tutkimuksessa tutkittiin kahdeksan eri värin avulla, mikä niistä houkuttelee luteita eniten puoleensa. Tutkimus paljasti, että luteita houkutteli kaikkein eniten punainen (29 % valitsi sen) ja seuraava tuli musta (23 %).

Tutkijat selittävät tätä sillä, että punainen on luteesta kutsuva, koska se on itsekin punainen, ja musta sen vuoksi, että lude rakastaa pimeää.

Jos haluat tarjota luteelle edes astetta epämiellyttävämmän sängyn, käytä sängyssäsi vihreitä tai keltaisia lakanoita. Nämä värit nimittäin miellyttivät luteita tutkimuksen mukaan vähiten.

Lakanaostoksille siis!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib / Kuva: Miriam Alonso, Pexels