Kukapa ei haluaisi pysyä terveenä ja olla sitä vielä vanhemmalla iälläkin.

Asialle voi tehdä jotain paljon jo nyt, jos haluaa yrittää saada itselleen terveen tulevaisuuden. Ne liittyvät tietysti esimerkiksi terveelliseen syömiseen ja liikkumiseen. On eräs teko, jonka tekeminen vielä viisikymppisenäkin auttaa siihen, että olisi terveempi vielä 80-vuotiaanakin. Tämä teko ei liity syömiseen eikä liikuntaan.

Jos olet viisissä kymmenissä, olisi viimeinen hetki alkaa tekemään kaikkensa, että eläisit onnellista elämää. Nimittäin onnellisuus ennustaa pitkää ikää jopa paremmin kuin kolesterolitasot.

Harvardissa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin ikääntyneiden terveyttä ja onnellisuutta. Sen mukaan onnelliset ihmiset elävät pidempään kuin elämäänsä tyytymättömät ihmiset.

Kannattaisi miettiä mikä elämässä tekee oikeasti onnelliseksi

Tämän hetken maailma asettaa valitettavasti monia asioita ihmisten terveyden ja onnen edelle. Jos ihmisiltä kysytään, mikä tekee heidän onnelliseksi, moni vastaa, että rikastuminen. Se ei ole mahdollista kovinkaan monen kohdalla. Moni vastaa myös, että uralla eteneminen, matkustelu ja helppo elämä. Mikään näistä edellä mainituista asioista eivät sinällään tee ketään onnelliseksi, joka olisi hyvä muistaa.

Jos pysyy terveenä, sen ainakin pitäisi tehdä onnelliseksi. Ja onnellisuus taas pitää paremmin terveenä kuin se, että surkuttelee elämäänsä. Ehkä kannattaisi miettiä mitä kaikkea hyvää elämässä jo on ja päästää irti niistä asioista, jotka eivät tee onnelliseksi ja tavoitella vain niitä onnellisuutta tuovia asioita, jotka ovat oikeasti mahdollisia. Sen voi tehdä vielä viisikymppisenäkin, jos haluaa olla kymmenienkin vuosien päästä mahdollisimman terve.

Ihmiset, joilla on monenlaisia ​​läheisiä suhteita esimerkiksi hyvä parisuhde, perhe, ystäviä tai työtovereita, ovat onnellisempia ja siten myös terveempiä.

Lähde: Healthy