Tutkijoiden mukaan kyseinen yrtti voi olla avainasemassa pitkäikäisyyden suhteen.

Jos haluat elää 100-vuotiaaksi, voi rosmariini olla salainen ase, jolla siinä onnistut. Näin ainakin väittävät tutkijat, jotka ovat tutkineet 300 yli satavuotiasta, jotka asuvat italialaisessa noin 2 000 asukkaan Acciarolin kylässä.

Daily Mailin mukaan rosmariini vaikuttaa olevan yleisesti käytössä eläkeläisten keskuudessa, ketkä pitkäikäisyytensä lisäksi ovat myös usein säästyneet sydänsairauksilta ja Alzheimerin taudilta. Heidän pitkäikäisyyteensä sekä alhaisten henkisten ja fyysisten sairauksien määrään vaikuttavia tekijöitä uskotaan olevan muun muassa terveellisyydestään tunnettu Välimeren ruokavalio.

Tutkijoiden mukaan rosmariini on kuitenkin erityisen yleinen osa heidän ruoanlaittoaan. Good Housekeeping Instituten ravitsemusjohtaja Jaclyn Londonin mukaan rosmariini on kaikkialla läsnä Välimeren ruokavaliossa.

”Sitä käytetään kaiken valmistamisessa vihanneksista kalaan ja lihaan sekä useiden keittojen, salaattien ja jopa jälkiruokien koristelussa”, London sanoi.

Londonin mukaan sitä on myös helppo käyttää ruoanlaitossa. Sitä voi lisätä oikeastaan kaikkeen.

”Yritit ja mausteet ylipäänsä voivat auttaa vahvistamaan makua ilman, että suolan määrä lisääntyy, joten ne ovat ihanteellisia kaikille heille, joilla on riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin”, London totesi.

Lähde: Daily Mail, Good Housekeeping