Barbie– tai Ken-nuken kaltainen kroppa ei ole enemmistön mieleen.

Valtaosa sinkusta pitää eniten niin sanotusta iskävartalosta (dad bod), ilmenee tuoreesta kyselytutkimuksesta. Iskävartalo on vartalotyyppi, joka ei ole viimeisen päälle treenattu ja timmi, vaan keskivartalolla on vähän löysää, mutta vartalosta huomaa, että liikuntaakin on harrastettu.

Monia nettideittisivustoja omistavan Dating.comin kyselyssä selvisi, että lähes 75 prosenttia sinkuista suosii deittaillessaan eniten iskävartaloa. 15 prosenttia sen sijaan kertoi pitävänsä romanttisella kumppanilla eniten timmimmästä, Barbie- tai Ken-nuken kaltaisesta kropasta.

Vartalotyypistä riippumatta kuienkin yli 20 prosenttia vastaajista sanoi, että he keskittyvät vain luonteeseen ulkonäön sijaan, kun deittailevat.

”Todella timmi ja treenattu kroppa mielletään ihanteelliseksi, kun on kyse kumppanin löytämisestä, mutta jäsennemme todistivat, ettei näin aina ole tosielämän romansseissa”, deittailun asiantuntija ja Dating.comin varatoimitusjohtaja Maria Sullivan totesi.

Sullivanin mukaan elokuvilla ja tv-ohjelmilla on taipumus nostaa esiin Barbie- ja Ken-kropat, mikä antaa ihmisille luulon, että heidän täytyy näyttää samalta löytääkseen matchinsa.

”Olemme iloisia, kun voimme vahvistaa, ettei tosimaailma toimi niin”, hän lisäsi.

Dating.comin kyselyyn vastasi 2 000 sinkkujäsentä, joilta kysyttiin minkälaista vartalotyyppiä he suosivat, jotta selviäisi halutuin vartalotyyppi.

Lähde: The Independent