Jos otat tätä ravintolisää liikaa, saattaa siitä seurata ikävä yö.

Viime vuosina trendannut terveysbuumi on vaikuttanut meistä moneen. Kiinnitämme nykyään paljon huomiota siihen mitä syömme, juomme ja ylipäänsä pistämme suuhumme. Moni meistä panostaa terveyteensä ja syö myös erilaisia ravintolisiä, joilla muun muassa paikkaillaan joidenkin ravintoaineiden puutoksia.

Moni myös kokee ravintolisän olevan luonnollisempi ja turvallisempi keino parantaa omaa terveyttä, kuin esimerkiksi varsinaiset reseptilääkkeet. On kuitenkin noussut esiin, että ravintolisän käytöstäkin kannattaisi puhua lääkärin kanssa, sillä joillakin ravintolisillä voi olla todella ikäviä sivuvaikutuksia, mikäli niitä käyttää liikaa.

Yksi ikävistä sivuoireista nimittäin ovat painajaiset, joita voi seurata, jos käytät liikaa melatoniinia. Moni turvautuu melatoniinin apuun, kun unen saantiin liittyy ongelmia, mutta varsinaiset uni- tai nukahtamislääkkeet tuntuvat liian radikaalilta vaihtoehdolta.

Melatoniinin käyttökään ei kuitenkaan ole ongelmatonta, sillä liiallinen käyttö voi aiheuttaa painajaisten lisäksi myös pahoinvointia, ahdistusta ja päänsärkyä. Painajaiset ovat asiantuntijan mukaan kuitenkin kaikkein yleisin vaiva.

Asiantuntija varoittaakin käyttämästä melatoniinia yhtään enempää kuin 5 mg yössä. Jos siis käytät melatoniinia, pyri käyttämään mahdollisimman pieniä annoksia, jotta vältyt ikäviltä sivuoireilta.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Ben Blennerhassett, Unsplash