Tästä kehonosasta on helppo päätellä oikea ikäsi.

Me kaikki toivomme, että voisimme näyttää nuorelta mahdollisimman pitkään ja että erityisesti ihomme säilyisi nuorekkaan kimmoisana ja rypyttömänä.

Mutta myönnä pois: sinäkin keskityt kauneudenhoitorutiineissasi erityisesti kasvojesi ihoon, ja muut kehosi osat jäävät vähemmälle huomiolle. Sinulle on todennäköisesti monivaiheiset aamu- ja iltarutiinit kasvojesi hoitoon, ja laitat kasvoillesi erilaisia seerumeita, kuorinta-aineita, kasvovesiä ja voiteita.

Kasvosi eivät kuitenkaan ole se ruumiinosa, joka paljastaa ikäsi ensimmäisenä, ihotautilääkäri huomauttaa.
Ensimmäisenä ikäsi nimittäin paljastavat kätesi, ja nekin tarvitsevat säännöllistä huomiota pysyäkseen nuorekkaina. Koska niin moni meistä laiminlyö juuri käsiensä hoidon, ovat ne siksikin juuri se kehonosa, joka paljastaa ikämme.

Lisäksi käsiemme iho on ohutta, ja ihon kuntoon vaikuttavat monet arkiset asiat, kuten käsien peseminen, käsidesin käyttäminen ja sääolosuhteet, kuten kylmä ilma ja tuuli.

Ihotautilääkäri muistuttaakin, että kätemme ansaitsevat meiltä aivan yhtä paljon rakkautta ja huomiota kuin kasvomme.

Meidän on tietenkin pakko pestä ja desinfioida käsiämme hygieniasyistä, mutta meidän pitäisi muistaa käyttää miedompia saippuoita, vähemmän kuivattavia käsidesejä ja kosteuttavia voiteita välttääksemme käsien pesemisen kuivattavaa vaikutusta.

Esimerkiksi tiskatessa olisi hyvä käyttää vedenkestäviä käsineitä, talvella ja kylmillä ilmoilla meidän kannattaisi aina suojata kätemme sormikkailla tai lapasilla, ja auringon paistaessa lisätä aurinkosuojaa myös käsillemme.

Käsiemme saaminen nuorekkaamman näköiseksi voi kestää hetken, mutta se on mahdollista!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Caroline Veronez, Unsplash