Hyvät yöunet ovat terveyden kannalta erittäin tärkeää.

Se mitä tapahtuu yöunien aikana, voi jopa lisätä erilaisten sairauksien todennäköisyyttä. Siksi kannattaa ennen nukahtamista tehdä tämä yksi asia, jotta et ainakaan sen jättämättä tekemisen takia altistuisi nukkuessasi sydänsairauksille ja diabetekselle.

Tämä ei ole mikään iso tehtävä, vaan pelkästään se, että suljet makuuhuoneesi verhot yöksi ja huolehdit, että valoa ei tule mistään muustakaan lähteestä. Northwestern yliopiston tutkijat ovat havainneet, että pienikin valolle altistuminen nukkuessa lisää sydänsairauksien ja diabeteksen riskiä.

Jos makuuhuoneessa on nukkuessa valoa ihan vähänkin, syke nousee eikä voi levätä kunnolla. Se voi vahingoittaa sydämen ja verisuonien toimintaa sekä lisätä insuliinin tarvetta seuraavana aamuna. Siihen ei välttämättä tarvita kuin yksi yö, joka voi jo heikentää glukoosin sekä sydän- ja verisuonijärjestelmän säätelyä.

Myös aivot tuntevat valon, kun nukkuu. Silloin keho ei toimi yön aikana siten kuin olisi tarkoitus. Siksi makuuhuoneesta on hyvä tehdä mahdollisimman pimeä siksi aikaa, kun nukkuu yönunia.

Lähde: Study Finds