Saatat laittaa itsellesi kapuloita rattaisiin työmarkkinoilla, jos omaat tämän paheen.

Tupakoinnin terveyshaitat ovat laajalti tiedossa ja syitä tupakoinnin lopettamiseksi on runsaasti. Glamour on uutisoinut tutkimuksesta, joka antaa yhden syyn lisää tupakan tumppaamiselle lopullisesti.

JAMA Internal Medicinessä julkaistu tutkimus paljasti, että työttömien tupakoitsijoiden voi olla vaikeampi saada uusi työpaikka kuin niiden työttömien, jotka eivät tupakoi. Ja kun työpaikka löytyy, tienaavat tupakoitsijat tutkimuksen mukaan vähemmän.

Glamourin mukaan Stanfordin yliopiston tutkijat perehtyivät kahden vuoden ajan yli 250 työttömään työnhakijaan, joista puolet tupakoi ja puolet eivät. Vuoden jälkeen tutkijat selvittivät, että kaksi kertaa suurempi määrä tupakoimattomista oli töissä tupakoitsijoihin verrattuna.

Kun tutkijat mukauttivat tuloksia tutkittavien sukupuolen, rikostaustan, asuin- ja liikkuismahdollisuuksien ja huumeiden käytön suhteen, saivat tupakoimattomat silti 24 prosenttia todennäköisemmin töitä kuin tupakoitsijat.

Glamourin mukaan tupakoitsijan löydettyä uusi työpaikka, osoitti tutkimus heidän tuntipalkkansa olevan pienempi kuin tupakoimattomilla; tupakoimattomien tienatessa 18 euroa tunnilta (20,27 dollaria), oli tupakoitsijoiden palkka 13,41 euroa (15,10 dollaria) tunti.

Tutkijoiden mukaan syy työnantajien vastahakoisuudelle tupakoitsijoiden palkkaamisen – tai heidän pienempien palkkojen – suhteen voi olla siinä, että tupakointi työntekijöiden keskuudessa yhdistetään suurempiin terveydenhuollon kustannuksiin, tuottamattomaan aikaan ja poissaoloihin.

Tutkijoiden mukaan tupakoimattomat näyttävät myös paremmalta paperilla.

”Verrattuna tupakoimattomiin työnhakijoihin, tupakoitsijat olivat huomattavasti nuorempia ja vähemmän kouluttautuneita, todennäköisemmin miehiä… eivät olleet koskaan naimisissa, epävakaa asumistilanne ja kaupunkiasukas, omasi rikostaustaa, epäluotettava kyyditys ja saanut aiemmin hoitoa alkoholi- tai huumeongelmiin sekä kertoivat huonommasta terveydestä”, tutkijat kirjoittivat Glamourin mukaan.

Jos tutkimustulos sai sinut päättämään lopettamaan tupakoinnin, mutta et oikein tiedä, miten siinä onnistuisit, voit lukea aiemmin julkaisemamme artikkelin parhaista tavoista tupakoinnin lopettamiseksi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour