Nimensä väärin lentolippuihin kirjoittavat matkustajat aiheuttavat miljoonien tappiot.

Yksi sadasta laittaa nimensä väärin kansainvälisiin lentolippuvarauksiin, mikä johtaa miljardien tappioihin ympäri maapalloa. Tämä käy ilmi eurooppalaisen lentolippusivuston keräämästä datasta.

Kolme miljardia ihmistä matkustaa kansainvälisesti vuosittain. Yhden prosentin tekemä virhe kustantaa 4,5 miljardia dollaria globaalisti.

Useimmat lentoyhtiöt vaativat saman nimen kuin passissa on, tyttönimet tai lyhennökset eivät kelpaa. Kirjoitusvirheet ovat myös yksi yleinen virhe.

Kansainväliset lentorajoitukset ovat karumpia kotimaan sisäisiin lentoihin verrattuna, sillä monet veloittavat matkustajilta nimen muuttamisesta. Jotkut lentoyhtiöt, kuten Turkish Airlines, eivät suostu nimien muutoksiin vaan vaativat uuden lipun varaamista.

Maailmanlaajuisesti keskiarvohinta nimen muuttamiselle on 160 dollaria. Nämä hinnat myös vaihtelevat rajusti lentoyhtiöiden välillä.

On myös tapauksia, joiss nimet ovat liian pitkiä lentolippuun, jolloin lippuun saatetaan lisätä kommentti ottaa huomioon lyhennetty nimi tai nimi vain lyhennetään. Ei ole kuitenkaan olemassa maailmanlaajuista standardia kirjainten maksimimäärällä lentolipussa.

Ongelmaksi voi koitua myös se, jos samalla lennolla on kaksi täysin samannimistä henkilöä. Voisi luulla, että tämä olisi helppo ratkaista, mutta jotkut lentoyhtiöt muuttavat toista nimistä, jotta molemmat voivat nousta koneeseen.

Lähde: News.com.au