Suurin osa kylpyhuoneesi bakteereista viihtyy tässä esineessä, johon kosket päivittäin.

Moni meistä on tottunut pitämään vessanpyttyä kylpyhuoneemme likaisimpana paikkana, johon moni ei mielellään koske, tai jonka pesemisestä harva on innoissaan.

Kylpyhuoneissamme on kuitenkin vielä vessanpyttyämme likaisempi asia, jota harva meistä on tullut silti ajatelleeksi. Tämä on sinullekin todennäköisesti yllätys!

Kyseessä on nimittäin suihkuverho! Tuoreessa tutkimuksessa havaittiin, että kun kylpyhuoneessa olevilta pinnoilta mitattiin bakteerien määrä, ylitti suihkuverhossa olevien bakteerien määrä selvästi jopa vessanpytyssä olevien bakteerien määrän.

Asiantuntijat ovatkin suositelleet, että suihkuverho tulisi pestä vähintään kerran kuussa. Mikäli et noudata tätä suositusta, kerääntyy suihkuverhoosi bakteerien lisäksi myös hometta. Tämä on tietenkin uhka terveydellesi.

Osa suihkuverhoista voidaan pestä pesukoneessa, mutta niiden ulkonäkö ja väri saattaa kärsiä pesussa. Kannattaakin tutkia suihkuverhon materiaalin mukaan, voiko sitä pestä pesukoneessa, ja millaisilla asetuksilla se tulee pestä. Eräs asiantuntija kehottaakin vaihtamaan suihkuverhon kokonaan uuteen puolen vuoden välein.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Francesca Tosolini, Unsplash