Tällaiset naiset ovat kaikista onnellisimpia, väittää asiantuntija

Lasten saaminen on mahtava kokemus joillekin, mutta kaikille se ei sitä ole.

Merkittävä onnellisuuden asiantuntija Paul Dolan onkin todennut, että naimattomat ja lapsettomat naiset ovat väestöstä onnellisin ryhmä. Käyttäytymistieteen professorin mukaan nämä naiset myös todennäköisemmin elävät pidempään ja ovat terveempiä kuin naimisissa olevat perheelliset vastineensa, kertoo The Independent.

Dolanin mukaan viimeisin data osoitti, että perinteiset menestyksen symbolit eivät välttämättä korreloi onnellisuustasojen kanssa. Onnellisuutta tutkinut professori huomautti, että miehet sen sijaan hyötyvät avioliiton hyödyistä, sillä he rauhoittuvat.

”Otat vähemmän riskejä, tienaat enemmän töissä ja elät hieman pidempään. Nainen sen sijaan joutuu sietämään sitä ja hän kuolee aiemin kuin jos olisi jättänyt menemättä naimisiin. Tervein ja onnellisin väestön alaryhmä ovat naiset, jotka eivät koskaan menneet naimisiin tai saaneet lapsia”, Dolan sanoi.

”Naimisissa olevat ovat onnellisempia kuin mikään muu väestön alaryhmä, mutta vain heidän kumppanin olessa huoneessa, kun heiltä kysytään kuinka onnellisia he ovat. Kun puoliso ei ole läsnä: v*tun onnettomia”, hän lisäsi.

”Meillä on jonkin verran hyvää pitkäaikaista dataa samojen ihmisten seuraamisesta ajan mittaan, mutta teen valtavan karhunpalveluksen akateemiselle tieteelle ja vain totean: jos olet mies, sinun pitäisi luultavasti mennä naimisiin; jos olet nainen, älä vaivaudu”, Dolan jatkoi.

Puolison läsnäolo vaikutti kommentteihin onnellisuudesta

The Independentin mukaan Dolanin tuorein kirja, Happy Ever After, siteeraa todisteita American Time Use -kyselystä. Siinä verrattiin mielihyvän ja surullisuuden tasoja naimattomissa, naimisissa olevissa, avioeron ottaneissa, asumuserossa olevissa ja leskeksi jääneissä ihmisissä.

Tutkimuksessa ilmeni, että naimisissa olevien onnellisuustasot olivat korkeammat kuin heillä, joilla ei ollut puolisoa, vain sillon, kun puoliso oli samassa huoneessa. Naimattomat ihmiset kertoivat alemmista murheellisuuden tasoista kuin naimisissa olevat henkilöt, joilta kysyttiin asiasta kun heidän puoliso ei ollut läsnä.

Vaikka Dolan huomautti miesten saavan enemmän terveyshyötyjä naimisiinmenosta, ei avioliitto juuri vaikuttanut naisten terveyteen. Mutta keski-ikäisten naimisissa olevien naisten fyysisten ja henkisten sairauksien riski oli suurempi kuin vastaavaan ikäryhmään kuuluvilla sinkuilla.

Lasten saaminenkin haitaksi hyvinvoinnille

The Independentin mukaan Dolan myös totesi, että koska avioliitto ja perheen perustaminen nähdään perinteisenä, vakiintunena osoituksena menestyksestä, voi tämä stigma aiheuttaa surullisuuden ja alakulon tunteita joillakin sinkkunaisilla.

”Näet nelikymppisen sinkkunaisen, joka ei ole koskaan saanut lapsia – ’Voi, onpa harmi, eikö? Ehkä jonain päivänä kohtaat sopivan tyypin ja tilanne muuttuu.’ Ei, ehkä hän tapaa väärän tyypin ja tilanne muuttuu. Ehkä hän tapaa tyypin, joka tekee hänestä onnettomamman ja vähemmän terveen ja hän kuolee aiemmin”, Dolan tärytti.

Dolan sanoi, että lasten saaminenkin voi olla haitaksi ihmisten hyvinvoinnille. Hän totesi, että monet vanhemmat saattavat salaa olla samaa mieltä tunnetun akateemikkokollegan kanssa, kuka Dolanin mukaan sanoi, että hän piti lastensa olemassaolosta, mutta ei heidän läsnäolosta.

”Olisi ehdottomasti kamalaa, jos heille tapahtuisi jotain, mutta lasten kanssa koetut kokemukset ovat suurelta osin surkeita”, hän lisäsi.

Dolan vielä kertoi, että lasten saaminen on joillekin mahtava kokemus, mutta monille se ei ole sitä.

”Ajatus, että emme voi puhua avoimesti siitä, miksi näin on, saattaa olla ongelma”, hän päätti.

Lähde: The Indpendent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.