Parisuhteessa oleminen ei ole aina helppoa. Moni parisuhteeseen liittyvä asia voi tuntua monimutkaiselta.

Suhteessa olevien valtasuhdekin voi vaihdella. Joissakin suhteissa se voi olla nainen, joka päättää suuresta osasta tai kaikista suhteeseen liittyvistä asioista. Sellainen suhde on FLR-suhde. Se ei tarkoita tietysti aina sitä, että nainen päättää ja mies on naisen orja. Mieshän voi toki haluta sitä itsekin, koska ei itse osaa päättää mistään. Siihen, että FLR-suhde olisi jotenkin ongelmallinen, ei tässä nyt puututa, vaan kerrotaan mistä tietää, että suhde on juuri naisen vallassa oleva suhde.

Miten FLR-suhde määritellään?

Asiantuntijan mukaan FLR-suhteessa nainen on kumppaneista hallitsevampi ja hän ottaa johdon päätöksissä, kontrollissa, auktoriteetissa tai seksuaalisessa dynamiikassa. Silloin miehen rooli suhteessa on olla alistuvampi.

Jokaisella suhteella on oma dynamiikkansa, joten FLR ei ole välttämättä huono asia. On kuitenkin tärkeää, että nämä roolit sovitaan yhdessä ja kumpikin hyväksyy ne. Naisen ei tarvitse päättää välttämättä kaikesta, jotta kyseessä olisi juuri FLR-suhde. Tällaisen suhteen tasoja löytyy peräti neljä kappaletta:

1. Matala kontrolli: Mukana on enemmän yhteistä päätöksentekoa ja nainen johtaa tietyissä suhteeseen liittyvissä asioissa tai tietyissä tehtävissä.

2. Kohtuullinen kontrolli: Nainen voi ottaa vastuun päivittäisistä tehtävistä ja hänellä on viimeinen sana tietyissä asioissa tai päätöksissä. Tämä voi tuntua tasapainoisemmalta suhteen kannalta.

3. Määritelty kontrolli: Naisen johtoasemassa on määritelty raja, jotta molemmat osapuolet voivat hallita odotuksiaan ja tietää, millaisessa suhteessa he ovat.

4. Äärimmäinen hallinta: Naisella on valtaa ja myös päätöksentekovalta ja hän osoittaa suhteessa äärimmäistä dominointia.

Naisjohtoiset suhteet haastavat tyypilliset perinteiset sukupuoliroolit, joissa mies yleensä ottaa johdon.

Lähde: Cosmopolitan