Sohva on usein keskeisellä paikalla kodissa ja sen valintaan saatetaan käyttää paljonkin aikaa, jotta sohva on varmasti mieluinen.

Sisustussuunnittelijoiden ovat kertoneet, että sohvavalinta voi kuvastaa yksilön luonnetta. Daily Mailin mukaan sohviin ja mattoihin erikoistuneen ScS:n asiantuntijat ovat selittäneet, miten sohvasi tyyli, materiaali ja väri voivat paljastaa erilaisia piirteitä sinusta.

”Valitsemasi sohva saattaa kertoa enemmän sinusta kuin osasit kuvitella”, ScS:n sisällöntuottaja Amy Forster kertoi Daily Mailille.

Alta voit lukea, mitä erilaiset sohvatyylit kertovat valitsijastaan!

Chesterfield-sohva

Daily Mailin mukaan tämä erittäin hienostunut valinta viittaa siihen, että sen omistaja kokee olevansa tyylikäs ja eräänlainen tyyli-ikoni – hienostunut ja tyylikäs, kuten sohvakin, joka ottaa näkyvän paikan huoneessa.

”Tämä sohva osuisi kenen tahansa silmiin, mikä kertoo siitä, että haluat tulla huomatuksi, arvostat tyyliä ja olla hemmoteltuna”, Forster selitti.

”Tällaiesn sohvan omistavat voivat olla myös juhlien tähtiä, sillä sohvan design on leveä, täydellinen illanistuaisiin ja laadukas materiaali kestää lukuisat käyttökerrat läpi vuosien”, hän jatkoi.

Forsterin mukaan klassinen muotoilu viittaa myös siihen, että Chesterfield-sohvan omistaja on todennäköisesti itsevarma ja elegantti.

”Hän todennäköisest on sinut omana itsenään ja itsevarma ilman koppavuutta. Hän on todennäköisesti nöyrä, hyvää seuraa ja niin hyväntahtoinen, etteivät töykeät ihmiset häntä hetkauta”, Forster totesi.

Kahdenistuttava

Kotoisa ja intiimi love chair, kahdenistuttava sohva on Forsterin mukaan merkki siitä, että sen omistaja nauttii kumppanin seurasta ja esimerkiksi lähekkäisistä Netflix-maratoneista.

”Tällaisia ihmisiä kuvaillaan erittäin rakastaviksi ja intohimoisiksi, he kaipaavat vahvaa emotionaalista yhteyttä ja jotakuta, johon tukeutua”, hän kertoi.

Forster lisäsi, että tällaisen sohvan jakavat parit ovat varmoja suhteessaan ja luottavat toisiinsa.

”Heillä on suhteessaan tasa-arvoa ja todellinen yhteys, niin fyysinen kuin henkinenkin. Halailu auttaa heitä vahvistamaan intimiteettiä ja sidettä parin välillä sekä vähentää stressiä ja ahdistusta”, hän jatkoi.

Kirkkaan värikkään sohvat

Forsterin mukaan kirkkaan värikkäisiin sohviin mieltyneet ovat yleensä bilehileitä. Heitä kuvaavat puheliaisuus, mielikuvituksellisuus ja sosiaalisuus.

Forster huomautti, että eri värit voivat edustaa erilaisia temperamentteja: keltaisen sävyjä suosivat ovat usein energisiä ja pirteitä tyyppejä ja usein myös todella suostuttelevia.

”Vihreän sävyjä suosivat ovat yleensä hyviä kuuntelemaan ja heillä on muihin rauhoittava vaikutus, he ovat usein myös todella välittäviä ja avuliaita”, Forster sanoi.

”Sininen sohva voi kertoa siitä, että sen omistava tyyppi on analyyttinen ja varuillaan, kun taas musta tarkoittaa konservatiivista sekä luovaa ja käytännölliset tyypit, jotka ovat hyviä suorittamaan tehtäviä loppuun, suosivat usein ruskeaa”, hän jatkoi.

Forsterin mukaan punaiset sävyt sen sijaan stimuloivat ja nostavat sykettä, joten tästä väristä pitävät ottavat muutoksen vastaan ilolla ja vihaavat yksitoikkoista elämää.

Kulmasohva tai L-muotoinen sohva

Forsterin mukaan tällaisen sohvan omistavat ovat järjestelmällisiä ja hyviä ratkaisemaan ongelmia, sillä klassinen kulmasohva hyödyntää olohuoneen tilaa käytännöllisesti.

”Ystävät ja perhe voivat tulla näiden ihmisten luo neuvojen ja tuen toivossa ja tällainen sohva on täydellinen lämpimiä, mukavia illanviettoja varten muotonsa ansiosta”, hän selitti.

”Tällaiset ihmiset ovat todella rentoja muiden seurassa ja iso sohva mahdollistaa monet vieraat, jotka voivat rentoutua ja jutella mukavasti”, Forster totesi.

Forsterin mukaan jos ison perheen sijaan pariskunnalla on tällainen sohva, voi se tarkoittaa sitä, että he mielellään istuvat erillään, sillä tila mahdollistaa olemisen sohvan eri päissä.

”Tämä voi kuvastaa vapautta elää omaa elämää ja yksilöllisten kiinnostuksen kohteiden tavoittelua, kumpikaan ei pelkää olla yksin, vaikka ovatkin sitoutuneet toisiinsa”, Forster kuvaili.

Nahkasohva

Forsterin mukaan nahkasohvan omistajat ovat ahkeria ja hyviä tekemään useampaa asiaa yhtä aikaa, keskittyvät vahvasti uraansa ja haluavat olla menestyviä.

”Tästä syystä he haluavat käytännöllisiä huonekaluja, kuten ovat itsekin. Sen täytyy olla helposti puhdistettava ja näyttää ammattimaiselta, täydelliseltä minkä tahansa videopuhelun väliyksellä tehtävän työkokouksen taustalle”, asiantuntija kertoi Daily Mailille.

”Rustiikkisista materiaaleista pitävät ihmiset ovat usein luontoihmisiä ja viihtyvät ulkona seikkaillen. Nämä rohkeat ihmiset nauttivat uusien asioiden oppimiesta ja ovat äärimmäisen kunnianhimoisia”, hän lisäsi.

Forsterin mukaan motivoituneet ja määrätietoiset ihmiset haluavat luonnollisen ympäristön virkistävän heidän energiaansa, mitä nahka usein ilmentää, etenkin maanläheisissä sävyissä.

Kermainen tai valkoinen sohva

Forsterin mukaan perfektionistit suosivat usein värejä, jotka noudattavat tiettyä värimallia, ja kermaiset tai valkoiset sohvat usein taipuvat siihen.

”Valkoinen edustaa uusia alkuja ja puhtautta sekä auttaa henkiseen selkeyteen, joten kiireistä elämää viettävät voivat suosia tällaista minimalistista tyyliä”, hän selitti.

”Valkoisen värin ympäröimänä olemisesta nauttivat ovat usein itsenäisiä, fiksuja ja itsevarmoja”, Forster jatkoi.

”Tällaisen sisustustyylin valitsevat todennäköisesti ovat järjestelmällisiä ja introvertteja, suosien pientä, läheistä ystäväporukkaa sen sijaan, että olisivat isoissa porukoissa, jotka syövät heidän sosiaaliset virtansa”, Forster kuvaili.

Recliner-sohva

Jos sohvassa on mukan recliner, eli säädettävä lepotuolimainen osio, kertoo se Forsterin mukaan siitä, että sen omistavalle ihmisille on tärkeää tuntea olo mukavaksi. Hän kaipaa rentoutumista ja aikaa keskittyä itseensä ja omiin tarpeisiinsa.

”Rennommat tyypit ovat usein empaattisia, luotettavia, hyviä kuuntelemaan ja äärimmäisen lämpimiä ja mukavia muita kohtaan”, Forster selitti.

”Tällaiset ihmiset tykkäävät viettää vapaa-aikaa uppotuneena kirjaan, he ovat jalat maassa ja realistisia, suosien mukavuutta ja käytännöllisyyttä tyylin sijaan”, hän lisäsi.

”Älä erehdy luulemaan tällaista tyyppiä laiskaksi, sillä mukavuuden suosimisesta huolimatta he ovat määrätietoisia ja heillä on selkeät tavoitteet unelmien muuttamiseksi todeksi”, Forster päätti.

Lähde: Daily Mail