Monilla on iltaisin ongelmana se, että uni meinaa tulla millään silmään.

Siksi ei ole ihme, kun Fitness-ammattilainen Justin Agustin jakoi videon, jossa hän neuvoi kuinka voi nukahtaa jo kahdessa minuutissa, että tästä videosta tuli hitti.

Koska armeijassa pitää nukahtaa silloin, kun se on mahdollista, kehiteltiin sen avuksi tämä tekniikka

Justin Agustin pyörittää suosittua YouTube -kanavaa, jossa hän jakoi videon armeijassa yleisesti käytetystä strategiasta nukahtaa nopeasti.

Tämä tekniikka kehitettiin armeijassa, jotta sotilaat voivat nukahtaa milloin tahansa”, Agustin sanoo.

Tietojeni mukaan tämä on kehitetty lähinnä hävittäjälentäjille, jotka tarvitsevat 10 prosenttia refleksistään ja keskittymiskyvystään, joiden kaikki tiedämme heikkenevän unen puutteen myötä.”, Agustin jatkoi vielä selittääkseen, kuinka tekniikka todella toimii.

Miehen mukaan kyse on oikeastaan vain syvään hengittämisestä ja siitä, että saa jokaisen kehon osan rennoksi.

Rentoutus tapahtuu näin:

– rentoutetaan otsassa olevia lihaksia.

– rentoutetaan silmät, posket, leuka ja keskitytään hengitykseen. Sen jälkeen mennään alemmas niskaan ja hartioihin.

– Varmistetaan, etteivät olkapäät ole jännittyneet. Pudotetaan ne niin alas kuin pystytään ja pidetään kädet rentona vierekkäin, mukaan lukien kämmenet ja sormet.

– Nyt kuvitellaan vielä lämmin tunne, joka ulottuu päästä alas sormenpäihin ja siitä sydämestä varpaisiin.

– Vedetään syvään henkeä ja hengitetään hitaasti ulos samalla kun rintakehä rentoutuu sekä vatsa, reidet, polvet ja jalat.

– On tärkeä myös yrittää poistaa mielestä stressiin liittyvät asiat, joka voi onnistua miettimällä jotain rentouttavaa asiaa, kuten että makaisi pehmeässä riippumatossa pimeässä.

Kun tätä harjoittelee kuuden viikon ajan joka ilta, on hyvät mahdollisuudet oppia nukahtamaan illalla jo kahdessa minuutissa.

Lähde: Independent