Tutkimuksella on selvitetty mitä eri nukkuma-asennot paljastavat seksielämästä ja missä asennoissa ihmiset nukkuvat mieluiten.

Jokaisella parilla on oma tapansa nukkua yhdessä: toiset ovat kietoutuneita yhteen ja nukkuvat lähekkäin, toiset ottavat etäisyyttä ja omaa tilaa sängyssä. Mattress Advisorin väki päätti selvittää, mitä erilaiset nukkuma-asennot kertovat ihmisten seksielämästä ja miten he mieluiten nukkuvat.

Tutkimusta varten haastateltiin tuhatta ihmistä ja heidän avulla selvisi, että eniten seksiä harrastavat ne parit, jotka nukkuvat kasvotusten, kädet ja jalat toisiinsa kietoutuneina. Tällä tavoin nukkuvat antoivat seksielämänsä aktiivisuudelle keskimäärin arvion 4,2 viidestä.

Jos kasvotusten nukkuminen ja kumppanin haisevan hengityksen haistelu aamulla ei ole mieleesi, ei huolta. Lusikka-asennossa nukkuvat parit eivät jääneet kauas kasvotusten nukkuvista, arvioiden seksielämän aktiivisuudeksi keskimäärin 3,7 viidestä.

Ne parit, jotka nukkuvat hieman etäämmällä kumppaneistaan ja vain yksi raaja koskettaa nukkuessa kumppaniin, arvioivat seksielämän aktiivisuudeksi 3,3 viidestä. Ero halailevassa lusikka-asennossa nukkuviin ei siis ole suuri.

Mieluisin nukkuma-asento selvitettiin myös

Vaikka lähekkäin nukkuminen vaikuttaa olevan kytköksissä aktiivisempaan seksielämään, ei se ole ihmisten lempiasento nukkua. Suosituin nukkuma-asento tutkimuksen mukaan sekä naisten että miesten mielestä on nukkua selät vastakkain.

Lusikka-asento on toisena, mutta pienellä erolla naisten ja miesten välillä. Miehet suosivat lusikkaa, jossa on otettu hieman väliä kumppaniin, kun taas naiset pitävät enemmän lusikka-asennosta, jossa väliä ei ole otettu.

Tutkimuksen mukaan nukkuminen voi kertoa myös muustakin kuin seksielämästä; se voi kertoa onnellisuudesta parisuhteessa. Huonosti nukkuvista 74,5 prosenttia sanoi olevansa tyytyväisiä parisuhteessaan, kun taas hyvin nukkuvista 95,9 prosenttia sanoi samaa – tutkimus ei kuitenkaan kertonut, aiheuttiko huono suhde huonot unet vai huonot unet huonomman suhteen.

Lähde: Metro