Kärsitkö ruuansulatusongelmista, mutta et ole vielä löytänyt siihen apua? Tässä olisi sellaisia aineksia, jotka voisivat auttaa.

Tämä apukeino perustuu luonnonlääketiede, ayurveda, esittelemiin aineksiin (desi nuskha), jotka esitellään Indian Express -sivustolla. Kyseessä on vain kolme ainesosaa, jotka voivat löytyä keittiöstäsi jo valmiiksi.

Tarvitsen tähän viipaleen tuoretta inkivääriä tai kuivaa inkivääriä, sekä ripauksen vuorisuolaa, jota kutsutaan myös kivisuolaksi. Kolmas aines ei ole pakollinen, mutta voit käyttää apuna myös sitruunamehua.

Näitä kolmesta aineksesta ei tehdä mitään seosta, vaan aloita ennen ruokailua sillä, että pureskelet inkivääriä sekä kivisuolaa suussasi, jonka voit tehdä myös sitruunamehun kera. Silloin saat ruuansulatuskanavaasi sellaisia aineksia, jotka parantavat ruuansulatustasi.

Inkiväärihän toimii tunnetusti pahoinvoinnin helpottajana. Vuorisuola taas parantaa aineenvaihduntaa, joka myös ylläpitää mahan pH-tasapainoa.

Muista kuitenkin keskustella lääkärin kanssa, jos sinusta tuntuu, että ruuansulatusongelmasi voivat johtua jostakin vakavasta terveyttäsi uhkaavasta asiasta.

Lähde: Indian Express