Treenaaminen täydellä vatsalla tai tyhjällä vatsalla ei kannata, vaan ruokailun oikea ajoitus onkin kaikki kaikessa.

Sillä, miten jätät tilaa päivän aterioiden väliin, ei ole ehkä paljoa merkitystä kaloriosastolla, mutta sen sijaan treenisuorituksen suhteen sillä on väliä, kertoo Popsugar.

Jos et syö tarpeeksi, ei kehostasi löydy tarpeeksi tehoja treenisuoritusta varten, mutta jos syöt liikaa ennen treeniä, se voi vaikuttaa myös tuloksiisi. Siksi kun on kyse syömisestä ennen kuntoilua, ajoituksella on paljon väliä.

Kuntoilitpa mihin aikaan tahansa päivästä, kannattaa Popsugarin mukaan varmistaa, että ajoitat treenin 2-3 tuntia aterian jälkeen. Jos annat syömisen lähteä niin sanotusti lapasesta juuri ennen treeniä, sinusta tulee verkkainen ja se voi johtaa vatsavaivoihin etkä varmasti halua treenitottumustesi haittaavan ruoansulatusta.

Jos taas syömisestä on kulut muutamia tunteja, suosittelevat monet asiantuntijat Popsugarin mukaan syömään pienen välipalan tuntia ennen treeniä, jotta kehosi saa polttoainetta kuntoilua varten. Yhdistelmä hiilihydraatteja ja hieman proteiineja yhteensä alle 200 kalorin riittää.

Jos aikeenasi on treenata aikaisin aamulla, ei sitä kannata tehdä kuitenkaan tyhjällä vatsalla. Voi tuntua hankalalta syödä ensimmäiseksi aamulla, mutta treeniä ajatellen on tärkeää, että kehosi saa oikeita ravintoaineita – syö siis kevyt aamupala tuntia ennen aamutreeniä.

Lähde: Popsugar