Suunnitteletko hiustyylin muutosta? Kysy itseltäsi nämä asiat ennen kampaajalle menoa

Näihin kysymyksiin vastaaminen auttaa välttymään siltä, että myöhemmin kaduttaisi.

Hiustyylin muuttaminen voi tuntua pelottavaltakin, etenkin jos suunnitelmissa on suuri muutos. Tyylin muuttamiseen liittyy aina se riski, että jokin menee pieleen tai lopputulokseen ei ole vain tyytyväinen ja sen kanssa joutuu elämään aikansa.

Hiustyylin muuttamisen ei kuitenkaan pitäisi olla niin ahdistavaa, toteaa Women’s Health. Siksi onkin hyvä selvittää etukäteen tarkalleen, mitä haluat ja miksi ennen kuin kampaajan pakeille suuntaa.

Women’s Health kysyi alansa parhailta kampaajilta avuksi kysymyksiä, joita kysyä itseltä ennen kuin varaat ajan tyylin muuttamista varten. Lue alta lisää:

Hiusmallia muuttaessa:

Kuinka usein laitan hiukset ponnarille?

Kokeneen kampaaja Steven DeCarlon mukaan tämä on tärkeä kysymys heille, jotka miettivät lyhyempää hiustyyliä. Jos hiuksista pätkäisee liikaa pituutta pois, voi sen jälkeen olla pulassa kampausten kanssa. Kysy kampaajaltasi lisää, jos et ole varma, mikä on turvallinen pituus, johon hiukset leikkauttaa.

Kuinka paljon olen valmis käyttämään aikaa hiuksiini?

Tämä koskee etenkin otsatukkaa.

”Otsatukalla on taipumusta olla vaativampi”, DeCarlo sanoi Women’s Healthille.

”Sanon siitä aina ennen kuin leikkaan naiselle otsatukan”, hän jatkoi.

Oletko valmis käymään säännöllisesti siistimässä otsatukkaasi? Oletko valmis laittamaan otsatukkasi joka aamu? Jos et, ei se silloin välttämättä ole sinulle sopiva tyyli.

Olenko valmis muutokseen?

Julkkiskampaaja Jet Rhys kertoi kysyvänsä aina ihmisiltä kuinka kauan he ovat miettineet muutosta, kun he kertovat haluavansa sellaisen.

”Jos vastaus on kuukauden ajan tai pidempään, tiedän hänen olevan valmis”, hän totesi.

Jos päätös on tuore tai syntynyt hetken mielijohteesta, kannattaa sitä pohtia viikko tai pari ennen kuin siirtyy idean toteuttamiseen.

Onko haluamani tyyli olemassa?

Kampaajien mukaan on todella fiksu idea ottaa mukaan kuvia halutusta hiustyylistä, jotta sekä kampaaja että sinä itse tiedätte, että tyyli on oikea. Rhysin mukaan kampaajien pitäisi katsoa asiakkaan mukanaan tuomia kuvia ja olla rehellinen siitä, sopiiko tyyli hänelle vai ei. Jos tyyli ei sovi, silloin kampaaja yleensä ehdottaa muutoksia, jotta se olisi sopivampi asiakkaalle.

Väriä muuttaessa:

Milloin olin onnellisin hiusvärini kanssa?

Women’s Healthin mukaan tämä voi olla vähän erikoinen kysymys, mutta värisuunnittelija Frank Friscionin mukaan sillä on merkitystä. Jos haluat takaisin värin, joka sinulla oli lapsena rannalla, kertoo se erilaisen tarinan kuin se väri, josta pidit työreissulla vuosi sitten. Eli saatat todella etsiä huoletonta, nuorekkaammalta näyttävää väriä ja kampaajasi voi ohjata sinut sellaisen sävyn luo, joka toimii sinulla nykyisin.

Minkä värinen ihoni on suuren osan vuodesta?

Friscionin mukaan ihosi väri voi vaihdella riippuen vuodenajasta ja siitä, kävitkö vasta lomamatkalla. Tämä taas voi vaikuttaa siihen, kuinka kauan haluat pitää hiusvärin. Esimerkiksi jos sinulla on taipumus olla kalpea suuren osan vuotta, voi vaalennettu blondisävy saada sinut näyttämään hailakalta.

Minne olen menossa kuuden viikon päästä? Entä kuusi viikkoa sen jälkeen?

Hiusvärin muuttaminen ei ole vitsi ja Friscionikin huomautti Women’s Healthille, että hiusväriä täytyy ylläpitää juurikasvun ja haalistumisen takia. Jos suunnittelet isoa muutosta ja haluat pitää sen uudennäköisenä, varmista ettet ole pois kaupungista noin kuukauden päästä.

Hiustyylin muuttaminen on Women’s Healthin mukaan iso asia. Friscionin mukaan on hyvä idea omaksua uusi tyyli: tsekkaa se päivänvalossa muualla kuin kampaamossa ja katso miltä se tuntuu muutaman päivän kuluttua. Jos olet edelleen iloinen, hyvä, mutta jos se ei miellytä, ota silloin kampaajasi yhteys – hänen pitäisi olla halukas tekemään tyylistä kanssasi oikeanlainen.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.