Näyttelijän työ ja suosittu blogi ovat tehneet Venla Savikujan tutuksi suomalaisille. Etenkin monille nuorille naisille terveellisiä elämäntapoja noudattava Savikuja on inspiroiva esikuva.

Venla Savikujan saattoi vielä yli vuosi sitten nähdä televisioruudussa joka arki­-ilta kello 19:30. Salatut elämät ja Heidi Aaltosen rooli ovat jääneet taakse, mutta toimettomaksi hän ei ole jäänyt – hän on esimerkiksi mukana avomiehensä Markku Pullin perustamassa Instamarkkinointi-yrityksessä luovana johtajana.

Yli neljä vuotta sitten suositun bloginsa perustanut Savikuja päivittää blogiaan edelleen aktiivisesti päästäen lukijat kurkistamaan arkeensa ja antaen muun muassa treeni- ja ruokavinkkejä lukijoilleen. Hän myös lanseerasi blogin ohessa oman vaatebrändin sekä verkkokaupan helmikuussa – voit lukea Nainen.comin uutisen siitä täältä.

Supernainen-haastattelussa inspiroiva Savikuja kertoo muun muassa siitä, minkälaiseksi hän mieltää terveelliset elämäntavat, mitä julkisuudessa oleminen on opettanut sekä mitä muiden inspiroiminen merkitsee hänelle – ja kuka inspiroi häntä itseään.


 

Olet monessa mukana blogin kirjoittamisesta avomiehesi Instamarkkinointi-­yritykseen. Minkälainen on tyypillinen arkipäiväsi?

Päivät ovat vaihtelevia. Toisinaan on useampia yritys- tai asiakastapaamisia. Sen lisäksi on kampanjoiden suunnittelua ja raportointia, sähköpostien läpikäymistä ja niihin vastaamista. Kuvauksia, niiden suunnittelua, kuvien sommittelua ja editointia sekä kirjoituksien luonnostelua.

Olet luova johtaja Instamarkkinoinnissa – ­mitä teet käytännössä?

Ideoin ja suunnittelen mainoskampanjoiden toteutusta.

Olet kirjoittanut suosittua ja palkittua blogiasi jo useamman vuoden. Mitä blogin pitäminen antaa sinulle?

Olen pienestä asti pitänyt kirjoittamisesta ja valokuvauksesta, blogin pitämisessä yhdistyy nämä molemmat intohimot. Eniten se antaa juuri silloin, kun olen kirjoittanut syvällisempiä ja pohdiskelevimpia tekstejä. Toki myös silloin, kun pienet jutut, vaikka iloiset kuvat, ruokaohjeet tai kotitreenit ovat voineet auttaa, inspiroida tai ilahduttaa jonkun toisen päivää.

On antoisaa, jos voi mahdollisesti inspiroida ihmisiä itsensä hyväksymisestä aina sinne ekologisempaan ja eettisempään ruokavalioon ja liikunnan ilon löytämiseen.

Sosiaalisen median kautta olet esikuva ja inspiraation lähde erityisesti monille nuorille naisille, mutta mikä tai kuka inspiroi sinua?

Ehdottomasti suurenmoinen ja mielettömän lahjakas, loistava näyttelijä Leonardo DiCaprio, joka toimii myös ympäristönsuojelun parissa ja onkin käyttänyt näkyvyyttään hyväksi hienoihin tarkoituksiin.

Minkälaiseksi koet esikuvana olemisen ja mitä muiden inspiroiminen sinulle merkitsee?

Se merkitsee paljon: muun muassa aitouden välittämistä, kannustamista, vastuunkantamista ja huolehtimista. Mietin tarkasti millaisiin projekteihin lähden mukaan, sillä tiedän nuorten ottavan vaikutteita ja koen tärkeäksi taistella tietynlaista pinnallisuutta ja johonkin ”tiettyyn muottiin” kuulumista vastaan. Haluan välittää sanomaa, jossa meidän erilaisuus on lahja ja rikkaus.

Mitä sinun mielestäsi terveelliset elämäntavat pitävät sisällään?

Minusta ne pitävät sisällään eri asioita eri ihmisille. Terveelllisyys on kokonaisvaltaista hyvinvointia ja se muotoutuu jokaisen omien kokemuksien, tarpeiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Esimerkiksi toiselle riittää lyhyemmät yöunet kuin toiselle. Kroppamme reagoivat eri tavalla eri ruoka-aineisiin. Toinen tykkää uida, toinen pelata jalkapalloa, kävellä metsässä, tanssia tai kiipeillä. Olemme siis yksilöitä, se mikä on terveellistä toiselle, ei merkitse samaa toiselle.

Uskon, että kuitenkin hyvinvoinnin kannalta yhdistävät tekijät ovat henkilön riittävä uni, ravinto, rentoutuminen, elämästä nauttiminen, mielekkäät, iloa tuovat ja hyvinvointia lisäävät rutiinit sekä niiden ajoittainen rikkominen.

Esimerkiksi pääosin syö vaikka melko puhtaasti, mutta viikonloppuisin herkuttelee, tai reissussa ollessa tulee valvottua muutamia öitä, vaikka normaalisti pyrkisikin menemään aikaisin nukkumaan. Siispä näkisin, että terveellisyys on sen oman tasapainon löytämistä.

Noudatat nykyisin vegaanista ruokavaliota. Minkälaisiin muutoksiin elämässäsi se on johtanut?

Se on muokannut ajatusmaailmaani. Aloin tarkastella asioita opittujen ja totuttujen ohjeiden ulkopuolelta. Toisin kuin moni luulee, olen itse todennut, ettei se ole luopumista, vaan uusia parempia valintoja ja makuja. Ruokien kirjo on supistumisen sijaan laajentunut.

Se, että voin päivittäin tehdä parempia valintoja, ja valinnoillani vaikuttaa asioihin, tekee minut todella iloiseksi ja onnellisemmaksi.

Alkuvuodesta lanseerasit oman verkkokaupan ja jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan euro Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle. Mitä eläimet ja niiden hyvinvointi merkitsee sinulle?

Sanoinkuvailemattoman paljon. Minusta heikommista pitää huolehtia ja auttaa niitä, jotka eivät voi puhua omasta puolestaan.

Aloitit Salatut elämät ­sarjassa vuonna 2009, joten olet ollut monta vuotta julkisuudessa. Mitä julkisuus on opettanut sinulle?

Tavallaan se on opettanut, että se on todella toissijaista. Lisäksi se opettanut arvostamaan yksityisyyttä ja sitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeätä. Mutta kuten sanottu uskon, että lähes kaikilla asioilla on hyvät ja huonot puolensa, ja julkisuutta/näkyvyyttä voi käyttää myös itselle tärkeisiin asioihin ja hyviin tarkoituksiin.

Voitko paljastaa, mitä sinulla on luvassa seuraavaksi näyttelemisen saralla vai onko tulevaisuudessa luvassa jotain aivan muuta?

Tätä en taida vielä paljastaa.

 

Löydät Venlan blogin täältä sekä haastattelussa mainitun verkkokaupan tämän linkin takaa. Voit seurata Venlaa myös Instagramissa sekä Facebookissa.


 

[vieraskyna]

Tiedätkö tai tunnetko sinä jonkun ihailtavan naisen? llmianna seuraava Supernainen ja lähetä meille viestiä sähköpostitse!

[/vieraskyna]