Kun äiti lähti lomalle, jäi kuopiolaisisä yksin perheen lasten kanssa ja siitä seurasi hulvatotoman rehellinen Facebook-julkaisu.

Kuopiolaisen Timo Kettusen sormista on syntynyt todella suosituksi muodostunut Facebook-kirjoitus siitä, minkälaista lapsiperheen arki voi olla. Kirjoitukseen on tätä kirjoittaessa kertynyt erilaisia reaktioita yli 53 000 ja sitä on jaettu yli 17 000 kertaa.

Kettunen jäi yksin huolehtimaan kahdesta alle 10-vuotiaasta lapsestaan, kun lasten äiti oli lähtenyt lomamatkalle. Kuopiolaisisä kirjoittaa, kuinka oltuaan muutaman päivän lasten kanssa kolmestaan, hän on huomannut muutaman asian.

”Lapset tappelevat koko ajan, aamulla ei löydy bussikorttia, koska takki on jostain syystä siirtynyt yön aikana auton takapenkille, kissa onnistuu koko ajan tekemään tarpeensa laatikon ohi lattialle, toinen lapsi haluaa kuvata elokuvaa ja pitäisi olla kamera, lapset tappelevat koko ajan, juomavesipullo ei jostain syystä mene kiinni asti ennen kuin se sijoitetaan harrastuskassiin, avaimet jäävät kotiin, ruoka on hyvää niin kauan kuin se on makaronia ja jauhelihaa, itse ehtii syömään ehkä illalla ja jos jotain haluaa harrastaa ilman jatkuvaa kyselyä se täytyy tehdä aamuyöstä”, Kettunen kirjoittaa.

”Median kyllästämiä mieliä ei saa vahingossakaan liikkeelle PAITSI jos jossain 17 kilometrin päässä on nähty Bulbasaur jota tietenkin pitää lähteä heti hakemaan. Ilman takkia. Ja vaikka ilman kenkiä”, isä toteaa jättihitiksi muodostuneessa julkaisussaan.

Kettunen listaa myös lisää havaintojaan, kuten kuinka vessassa on lelumiekka, läksykirjat ovat koulussa, kahden lapsen vanhempainilta on yhtä aikaa ja silloin pitäisi olla myös töissä – lista vain jatkuu. Hän myös kirjoittaa ymmärtävänsä täysin, miksi äiti halusi hetkeksi ulkomaille ja kertoo toivovansa, että äiti tulee sieltä myös pois.

”Jos lapset olisivat olleet pienempiä, niin viikko olisi varmaan ristiretkeen verrattavissa oleva kokemus. Alan olla sitä mieltä, että pienten lasten äidit ansaitsevat vähintään mitalin, ritariksi lyömisen, ilmaisen matkan Karibialle täydellä ylläpidolla ja ilman sinappimyrskyä, kutsun linnanjuhliin (ilmainen vinkki, Sauli Niinistö), päivittäisen vähäpukeisen palomiehen (tai mistä nyt kukin tykkää) tanssiesityksen, SodaStreamin ja niskahieronnan”, Kettunen toteaa julkaisussaan osoittaen näin kiitosta äideille.

MTV:n mukaan Kettunen jäi ensimmäistä kertaa lasten kanssa pidemmäksi aikaa kotiin kolmistaan, kun heidän äitinsä on viikon mittaisella matkalla Rodoksella. Isä kertoi olleensa aiemmin 1-2 päivää yksin lasten kanssa.

Kettunen paljasti, että matkalle lähtö oli vaatinut hieman vakuuttelua.

”Oikeastaan jopa pakotin hänet hieman lähtemään, koska hän on pääosin vastannut lapsista viime ajat, niin ajattelin, että loma teke vain hyvää”, kuopiolaisisä kertoi MTV:lle.

”Olen yrittäjä ja osallistun kyllä kasvatukseen ja lasten kanssa olemiseen niin paljon kuin mahdollista”, hän lisäsi.

Ilta-Sanomille viraalin kirjoituksen julkaissut isä kertoi, kuinka siinä alun perin oli kyse sisäpiirinvitsistä.

”Halusin antaa piristystä ja tukea kaikille lasten kanssa kotona oleville sukupuoleen katsomatta. Vaikka kirjoitus on myös humoristinen, niin kyllä se kaikesta sydämestä lähti”, Kettunen kommentoi IS:lle ja sanoo ihmisten samaistuneen hänen kirjoitukseensa ja olleen mielissään siitä, että joku kirjoittaa tällaisella tavalla.

Voit lukea Kettusen päivityksen kokonaisuudessaan alta ja jos päivitys ei näy, löydät sen myös täältä.

Hanna, nyt kun olen ollut (osan ajasta sairaana) lasten kanssa muutaman päivän kolmestaan, olen huomannut muutaman…

Julkaissut Timo Kettunen 23. elokuuta 2016

Lähde: MTV, Ilta-Sanomat