Kun yhä useampi joutuu syystä tai toisesta viettämään yhä enemmän aikaa kotonaan ovat lukijamme keksineet paljon nokkelia kikkoja ajan kuluttamista varten. Vaikka osaa kotona oleminen saattaakin ahdistaa on siihen tarjolla myös psykologin apua.

Alta voit lukea kertomuksia siitä, että miten aikaa voi käyttää mielekkäästi myös kotona.

Kommentteja keskustelupalstoilta:

Lyydia89, Tampere

Tampereelta kotoisin oleva Lyydia89-nimimerkki, 31, ei ole moksiskaan kotiin joutumisesta. Kotona hän kertoo soittavan paljon bassoa sekä kitaraa aikansa kuluksi. Hänelle kävi erittäin hyvä tuuri, sillä hänen avovaimonsa opettaa työkseen musiikkia lukiolaisille.

‘’On erittäin mukavaa, että pystyn vihdoinkin paneutumaan kunnolla intohimooni. Minua ei haittaa yhtään oleilla kotona muutamia viikkoja. Nyt saan ainakin rauhassa opetellessa uusia kappaleita sekä harjoitella soittamista rakkaan ja osaavan kumppanini kanssa.’’

Tämän lisäksi Lyydia89 kertoo myös sen, että hän aikoo opettaa koirallensa agilityä. Vaikka ulkoilemaan kentille ei juuri nyt pääsekkään se luonnistuu sukkelasti myös takapihalla. Hän kommentoi tilannetta Vauva -foorumilla.

Ellipsss, 21, Vaasa

Ellipsss-nimimerkin opinnot yliopistolla ovat keskeytyneet ainakin osittain tuntien perumisen johdosta. Nyt kaikki tunnit suoritetaan etänä koululle menemisen sijasta. Laulamisen lisäksi Ellipsss kertoo myös pitävänsä pelaamisesta.

Hänen poikaystävänsä ei vielä ole joutunut tekemään etätöitä täysipäiväisesti, joten perjantaista on muodostunut tämän parin yhteinen päivä.

‘’Yleensä perjantaisin minä ja poikaystäväni teemme ruokaa yhdessä. Tämän jälkeen meillä on ollut tapana tallettaa muutama kymppi rahaa pelisivustolle.’’

Ellipsss painottaa myös sitä, että hän on valmiiksi luonut budjetin jokaiselle kuukaudelle. Näin menot eivät pääse karkaamaan käsistä. Netticasinot tarjoavat mukavaa viihdettä kun pelaamoihin ei juuri nyt pääsekään. Pelaamisen lisäksi moni kommentoija muistutti liikunnan tärkeydestä. Myös me suosittelemme liikuntaa kaikille lukijoillemme karanteenin aikana jos se on mahdollista.

Hän kertoi kokemuksistaan MeNaiset -keskustelupalstalla.

Vierailija, 36, Turku

Anonyymin kommentin jättänyt nainen on juuri viime keväänä valmistunut luokanopettajaksi. Hänen arkensa onkin muuttunut radikaalisti sillä nykyään myös hänen oppilaansa suorittavat tuntejaan etänä. Koska hän on käyttänyt tietokoneita lähes koko ikänsä ei hänelle ole tullut suuria ongelmia tuntien järjestämisen kanssa.

‘’Tuntien pitäminen oppilaille etänä on yllättävän hauskaa! Käytämme oppilaiteni kanssa Whatsappin sekä Wilman lisäksi myös Zoom-palvelua. Myöskään kommelluksilta ei ole vältytty sillä erään oppilaan vanhempi viuhahti yöpuvussaan kameran takana. Onneksi mielikuvituksen varaan jäivät kaikki tärkeimmät osat. Myös oppilaat osasivat nauraa tälle hauskalle sattumalle.’’

Hän kertoo meille myös siitä, että kuinka hyvin oppilaat ovat osanneet suhtautua tilanteeseen. Suurimalle osalle ei ole tullut mitään ongelmia etäopetukseen siirtymisen kanssa. Tuntuu jopa silti, että oppilaat jaksavat tunneillaan paremmin koska he eivät joudu matkustamaan koululle.

Osa oppilaistani saapuu tunneille bussilla jopa tunnin päästä. Nyt heillä on siis jopa kaksi tuntia enemmän vapaata päivää kohden. Ainakin juuri näiden oppilaiden kohdalla se näkyy posiitivisesti jaksamisessa Vierailija kertoo. Myös tämä kommentti löytyi Vauva.fi sivusolta.

Oletko itse kehitellyt hauskoja kikkoja ajan kuluttamiseen? Miten kotona oleminen on vaikuttanut juuri sinuun? Muista kertoa sinun kokemuksiasi meille kommenteissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia