Ympäristöteekkari Laura Kulmalan status-päivitystä on jaettu jo yli 10 000 kertaa Facebookissa.

Statuksessaan kesätöitä hakeva Laura Kulmala ihmettelee sitä, miksi hän ei saanut lähettää hakemustaan alan yritykseen, vaikka on fyysesti työhön täysin pätevä. Asian päivitteleminen onkin aiheellista, sillä anynyymin metsäteollisuusalan yrityksen vastaus puhelimessa on uskomaton: he eivät voi palkata haettuun tuotannon puolen tehtävään naista. Vastaus oli tyly: ”Meillä ei ole näihin hommiin naisia otettu — aiemmin siinä hommassa on kyllä yksi nainen ollut, mutta hän on jo jäänyt eläkkeelle”.

Laura ei kielteisestä vastauksesta kuitenkaan lannistunut, vaan päätti sinnikkäästi selvittää asiaa. Hän pyysikin pian miespuolista ystäväänsä soittamaan perään samaiseen yritykseen ja tiedustelemaan työtilannetta. Miehen kohdalla työhakemus pyydettiin lähetettäväksi – ja vieläpä saman aiemmin naispuolisen hakijan tyrmänneen henkilön taholta.

Laura kannustaakin statuksessaan kaikkia jakavan tarinaansa sekä kokemuksiaan naisena työelämässä hashtagilla #vaikkaolennainen.

Soitin tänään suureen suomalaiseen metsäteollisuusyritykseen, koska kuulin heillä vielä olevan kesätyöpaikkoja jäljellä…

Posted by Laura Kulmala on Tuesday, May 5, 2015

Lähde: Facebook