Suihku vai kylpy? Asiantuntijat kertovat, kumpi on parempi vaihtoehto

Kummassakin on puolensa, mutta kumpi on lopulta parempi vaihtoehto? Asiantuntijat ottivat aiheeseen kantaa eri näkökulmista.

Toiset ihmiset nauttivat suihkussa käymisestä eivätkä kaikki ymmärrä, mitä järkeä on täyttää amme vedellä ja lillua siinä. Toiset taas mielellään laskevat rentouttavan kylvyn itselleen – miksi seistä valuvan veden alla, kun voi kaikessa rauhassa loikoilla veden lämmössä?

Mielipiteitä on monia, mutta Huffington Post päätti selvittää asiantuntijoiden avulla, kumpi, suihku vai kylpy, on lopulta parempi vaihtoehto eri näkökulmia apuna käyttäen. Lue alta, mitä he saivat selville:

Kumpi on parempi ihoa ajatellen?

Voittaja on suihku. Erään ihotautilääkärin mukaan suihkussa käyminen voi olla parempi vaihtoehto ihon terveyden kannalta.

”Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä peseytymistä ajatellen, mutta pidempi loikoilu kylvyssä voi johtaa kuivaan ihoon”, American Academy of Dermotology -järjestön edustaja Lauren Ploch kertoi Huffington Postille.

Ploch myös varoitti kylpyjen ottamisesta kylpylöissä, sillä se voi johtaa hot tub folliculitisiin, follikuliittiin, jossa bakteerit tulehduttavat karvatupet ja aiheuttavat ihottumaa.

”Suosittelen huuhtelemaan vedellä tai pesemään jopa saippualla ja vedellä itsensä ennen kuin poistuu kylpylän kylvystä tämän ehkäisemiseksi”, Ploch sanoi.

Jos sinulla taas on ekseema, koeta käydä kuumassa suihkussa tai kylvyssä 5-10 minuutin aikana parhaiten suojataksesi ihoasi.

Kumpi on parempi puhdistautumisen kannalta?

Tässä voittajaa ei ole. Huffington Postin mukaan ellet ole täysin mutainen, ei ole todisteita siitä, että kylvyssä käymisen jälkeen olisit puhtaampi kuin suihkun jälkeen. Lääkäreistä huolestuttavampaa on kuinka pitkään itseään pesee, ei millä tavalla.

”Meidän ei tarvitse ottaa pitkää suihkua tai kylpyä ollaksemme puhtaita ja itsensä peseminen enemmän vain tekee ihosta kuivemman”, ihotautiopin osaston varapuheenjohtaja ja professori Emma Guttman-Yassky Icahn School of Medicine at Mount Sinai Medical Centeristä sanoi.

Huffington Postin mukaan Guttman-Yassky suosittelee kylpyä harrastavia huuhtelemaan itsensä puhtaassa vedessä varmistaakseen, ettei saippuaa jää ihoon kylvyn jälkeen.

Kumpi on parempi maapalloa ajatellen?

Voittaja on suihku – suihkut päihittävät kylvyt tässä asiassa, kunhan et ota todella pitkiä suihkuja, raportoi Grist aiemmin tänä vuonna Huffington Postin mukaan. Paras tapa säästää vettä, on valita vettä säästävä suihkupää, joka ei käytä yli 7,5 litraa vettä minuutissa. Tällä tavalla 10 minuuttia kestävä suihku kuluttaa keskimäärin 75 litraa vettä. Huffington Postin mukaan keskiverto kylpyamme vie 136 litraa, kun taas keskiverto suihku (ilman vettä säästävää suihkupäätä) vie noin 19 litraa minuutissa.

Kumpi on parempi tunteitasi ajatellen?

Tämäkin on tasapeli ja täysin itsestäsi kiinni. Molemmat hoitavat hommansa. Emotion-journalissa julkaistussa vuoden 2013 tutkimuksessa tutkijat kirjoittivat, että pitkät, kuumat suihkut ja kylvyt voivat välittömästi vähentää yksinäisyyttä. Joten jos tunnet olosi surulliseksi, älä pahenna oloasi miettimällä kumpi on parempi, suihku vai kylpy. Kumpikin niistä saa olosi tuntumaan lämpöiseltä sisältä ja ulkoa.

Lopulta kuitenkin suihkut vievät vertailussa tämän perusteella voiton, mutta mitä mieltä sinä olet? Kumpi on parempi, suihku vai kylpy? Ota kantaa kommenteissa!

Lähde: Huffington Post