Kotimaiset nimet dominoivat kuunnelluimpien artistien listaa, kun taas kuunnelluimmat kappaleet ovat enemmän ulkomaalaisten artistien esittämiä.

2010-luvun päättymisen kunniaksi Spotify on selvittänyt vuosikymmenen kuunnelluimmat artistit ja kappaleet Suomessa. Suoratoistojätti julkaisi top 10 -listat sekä kuunnelluimista artisteista että kappaleista.

Artistien listaa katsoessa voi todeta, että niin kotimaiset artistit kuin rap-musiikki ovat selvästi suomalaisten mieleen. Kuunnelluimpien artistien top 10 -listalla on yhteensä seitsemän kotimaista artistia ja ykköspaikan 2010-luvun kuunnelluimpana artistina Suomessa nappasi vuonna 2018 uransa lopettanut Cheek.

Toisella sijalla on vuoden 2019 kuunnelluimman artistin ja kappaleen nimiinsä napannut JVG (lue lisää aiheesta täällä). Kolmannelta sijalta sen sijaan löytyy yhdysvaltalainen räppäri Eminem.

Vuosikymmenen top 10 -listaan mahtuu mukaan myös naisääniä. Elli Haloon johtama Haloo Helsinki! on listan neljännellä sijalla ja vuonna 2013 debyyttialbuminsa julkaissut SANNI on vuosikymmenen seitsemänneksi kuunnelluin artisti.

Vuosikymmenen kuunnelluimpien kappaleiden listalla ensimmäisellä sijalla on Ed Sheeranin Shape of You -hitti, joka oli myös maailmanlaajuisesti vuosikymmenen kuunnelluin kappale. Spotifyn mukaan toiselle sijalle ylsi norjalaisen Alan Walkerin Faded -kappale ja kolmennelta sijalta löytyy Post Malonen ja 21 Savagen rockstar-nimeä kantava kappale.

Alta löydät Suomen 2010-luvun kuunnelluimpien artistien ja kappaleiden top 10 -listat ja otsikon yläpuolelta voit katsoa vuosikymmenen kuunnelluimman kappaleen musiikkivideon.

Vuosikymmenen kuunnelluimmat artistit Suomessa:

 1. Cheek
 2. JVG
 3. Eminem
 4. Haloo Helsinki!
 5. Mikael Gabriel
 6. David Guetta
 7. SANNI
 8. Ed Sheeran
 9. Antti Tuisku
 10. Robin Packalen

Vuosikymmenen kuunnelluimmat kappaleet Suomessa:

 1. Ed Sheeran – Shape of You
 2. Alan Walker – Faded
 3. Post Malone – rockstar (feat. 21 Savage)
 4. JVG – Tarkenee
 5. JVG – Hehkuu
 6. Avicii – Wake Me Up
 7. Reino Nordin – Antaudun
 8. Evelina, Mikael Gabriel – Honey
 9. Major Lazer – Lean On (feat. MØ & DJ Snake)
 10. Passenger – Let Her Go