Yli puolet kesäbiisiennusteiden kappaleista ovat suomalaisten artistien esittämiä.

Spotify on julkaissut ennusteensa biiseistä, jotka tulevat olemaan tämän kesän suurimpia ja kuumimpia hittejä Suomessa. Kesähittiehdokkaiden listalla on yhteensä 16 kappaletta niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta artisteilta.

Spotify kertoo tiedotteessaan listanneensa kesähittiehdokkaita, jotka tulevat todennäköisesti menestymään kuuntelutilastoissa ja suosituilla soittolistoilla. Kappaleet on valittu muun muassa listamenestyksen, soittolistojen kuuntelukertojen, tämänhetkisen kehityskaaren, musiikkialan kuhinan sekä vanhan kunnon fiiliksen perusteella.

Listan biisit edustavat useita eri genrejä, mutta etenkin räppiä listalla on useamman kappaleen verran. Yli puolet listan biiseistä ovat suomalaisten artistien esittämiä ja mukana on esimerkiksi JVG:n uusi Frisbee-single, joka julkaistiin toukokuun viimeisenä päivänä.

”Uskomme, että tänä vuonna kuuntelijat suosivat jopa aiempaa enemmän paikallisten artistien kappaleita. Suomalaiset artistit ovat pärjänneet hienosti listoillamme tänä keväänä. Vaikka Ed Sheeranin ja Justin Bieberin kaltaisten kansainvälisten tähtien biisit puhuttelevat kuuntelijoita ympäri maailman, kuuntelijat selvästi nauttivat kesäaktiviteeteistaan mieluiten paikallisen musiikin tahtiin”, Spotifyn Pohjoismaiden toimitusjohtaja Jenny Hermanson kertoo tiedotteessa.

Jos haluat ottaa varaslähdön biiseihin, jotka tulevat valtaamaan suomalaiset ääniaallot tänä kesänä, ota kuunteluun nämä kappaleet – Suomen kesähitit 2019:

Lil Nas X Old Town Road (remix)

R3hab All Around the World (LA LA LA)

Ed Sheeran, Justin Bieber I Don’t Care

Daddy YankeeCon Calma

Tungevaag & Raaban Million Lights

Kygo Carry On

Jubël On the Beach

Gasellit Suojaus petti

JVG Frisbee

ABREU Se syö naista

Keko SalataKulissit kuntoon

Aste Ötökkä myrskyssä

Nelli Matula Helposti särkyvää

Adi L Hasla Ei saada takaisin meit

Pasi ja Anssi Tilttiin

Gettomasa Enempää