”Yo, I’ll tell you what I want, what I really, really want.”

Näillä sanoilla alkaa yksi maailman tunnetuimmista popkappaleista: Spice Girlsin Wannabe. Ikonisen tyttöbändin debyyttisinglen julkaisusta tulee torstaina 8. heinäkuuta täyteen jo 25 vuotta – siis neljännesvuosisata!

Wannabe siivitti Spaissarit, eli Geri Halliwellin (nyk. Horner), Emma Buntonin, Mel C:nä tunnetun Melanie Chisholmin, Mel B:nä tunnetun Melanie Brownin ja Victoria Adamsin (nyk. Beckham), poptähdiksi 1990-luvulla. Wannabe-sinkku nousi listojen kärkeen kymmenissä maissa, ja HuffPostin mukaan se on yhä kaikkien aikojen parhaiten myynyt debyttisingle Iso-Britanniassa.

25-vuotiasta hittiä juhlistaakseen Spice Girls julkaisee uuden Wannabe 25 -EP:n digitaalisena 9. heinäkuuta sekä vinyylinä ja kasettina 27. elokuuta. EP:llä on mukana alkuperäinen Wannabe-sinkku, Junior Vasquezin remix Wannabesta ja Wannaben demoversio.

Lisäksi EP:llä on mukana ennenjulkaisematon Feed Your Love -balladi. Spaissari-fanit saavat siis uutta musiikkia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007, jolloin julkaistiin kappaleet Headlines (Friendship Never Ends) ja Voodoo osana bändin hittikokoelmalevyä.

Nuorten suosiossa yhä edelleen

Spice Girls tunnettiin myös nimillä Scary Spice (Brown), Sporty Spice (Chisholm), Baby Spice (Bunton), Ginger Spice (Horner/Halliwell) ja Posh Spice (Beckham/Adams). Tyttöenergiaa pursunnut viisikko oli yksi 90-luvun suurimmista ilmiöistä.

Spice Girls oli 90-luvulla etenkin nuorten suosiossa ja niin on edelleen. Spotifyn datan mukaan eniten Spaissareita kuuntelevat 18-24-vuotiaat, jotka olivat joko aivan pieniä Spaissareiden menestysvuosien aikaan tai eivät olleet edes vielä syntyneet.

Spotifyn mukaan toiseksi ja kolmanneksi useimmin Spaissareita kuunnellaan 25-29-vuotiaiden sekä 35-44-vuotiaiden joukossa. Jälkimmäisestä joukosta varsinkin löytyy heitä, jotka kuuntelivat Wannabeta ja Spice Girlsin muita hittejä jo niiden julkaisuaikaan pari vuosikymmentä sitten.

Spotifyn datan mukaan Wannabe on kaikkien aikojen kuunnelluin Spice Girls -kappale yli 600 miljoonalla striimillä maailmanlaajuisesti. Sen jälkeen kuunnelluimpia ovat Stop, 2 Become 1, Say You’ll Be There ja Spice Up Your Life.

Alla listamuodossa kaikkien aikojen kuunnelluimmat Spice Girls -kappaleet ja listan alta löydät katsottavaksi Wannaben musiikkivideon. Wannaben 25-vuotisjuhlatunnelmia ja Spaissareita voit seurata Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja TikTokissa.

  1. Wannabe
  2. Stop
  3. 2 Become 1
  4. Say You’ll Be There
  5. Spice Up Your Life
  6. Who Do You Think You Are
  7. Viva Forever
  8. Mama
  9. Too Much
  10. Holler