Söitkö liikaa? Näin voit helpottaa oloasi seuraavana päivänä

Joulun aikana on helppo syödä itsensä liian täyteen, mutta oloa voi helpottaa seuraavana päivänä helpoin tavoin.

Yksi iso osa joulun juhlintaa on ruoka. Jouluruoka on herkullista ja kun kinkkua, laatikoita sekä torttuja syödään vain tiettyyn aikaan vuodesta, on kaikkea lähes pakko maistaa ja itsensä syö helposti turhan täyteen.

Kun on popsinut itsensä ähkyyn ja herkutellut jouluruoalla oikein antaumuksella, voi seuraavana päivänä olo olla kaikkea muuta hyvä. Jos heräät maha turvonneena ja olo verkkaisena, voi oloa helpottaa Glamourin mukaan helpoilla tavoilla.

Älä syö vähemmän kuin normaalisti hyvityksenä edellispäivien herkuttelulle

”Jos herkuttelit yhtenä päivänä, siirry terveellisiin ruokatapoihin seuraavana päivänä”, rekisteröity ravitsemusterapeutti Maxine C. Yeung neuvoi.

Vaikka olo voi olla vielä täysi edelliseltä päivältä, on pienien aterioiden nauttiminen pitkin päivää tärkeää, koska se auttaa säännöstelemään vartaloa.

”Jos syöt vähemmän kuin yleensä, voi se johtaa liialliseen syömiseen uudelleen, koska saatat olla liian nälkäinen yritettyäsi syödä vähemmän”, Yeung selitti.

Nauti smoothieita

Tehosekoitinkäsittelyn saaneita ruokia, kuten smoothieita, on yleensä helpompi sulattaa, joten ravitsemusterapeutti Amy Gorinin mukaan ne ovat mainio vaihtoehto, jos olo ei ole kummoinen. Koska smoothiet ovat yleensä täynnä hedelmiä ja muita nesteitä, auttavat ne myös nesteyttämään vartaloa.

Nesteytys on todella tärkeää

”Vesi tehostaa enegiatasoasi, pitää sinut keskittyneenä, auttaa turvotusta vastaan sekä huuhtelemaan liiallisen sokerin ja suolan edellisillalta pois”, sanoi ravitsemusterapeutti Brigitte Zeitlin.

Olipa sinun vesimäärän pohjatasosi mikä tahansa, suosittelee Zeitlin nostamaan tätä määrää ainakin neljällä lasillisella seuraavana päivänä. Jos pelkkä hanavesi ei maistu niin runsaissa määrin, toimii kuplavesi yhtä hyvin.

Myös tee voi olla hyvä idea.

”Vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, mikä auttaa taistelemaan liiallisen sokerin aiheuttamaa inflammaatiota vastaan”, Zeitlin selitti.

Teen kofeiini auttaa saamaan olon valppaammaksi ja vähemmän etanamaisen verkkaaksi. Inkivääri- ja piparminttuteellä ei ole samanlaista kofeiinitehostusta, mutta niissä on ominaisuuksia, jotka rentouttavat ruoansulatuskanavaa, joka auttaa lievittämään turvotusta, ilmavaivoja ja etovaa oloa.

Syö kaliumpitoisia ruokia

Zeitlinin mukaan kalium auttaa veden tavoin poistamaan natriumia kehosta ja saa tuntemaan olon vähemmän turvonneeksi. Zeitlinin suosikkivalintoja ovat banaanit, pinaatti, avokadot ja lohi.

Suosi luonnostaan makeita syötäviä

Jos sinulla on sokerikrapula edelliseltä päivältä, auttavat luonnostaan makeat syötävät. Gorinin mukaan tämä toimii, koska kun on syönyt paljon sokeria, voi se saada himoitsemaan sitä lisää. Näitä himoja vastaan taistellessa terveelliset, makeat syötävät auttavat, kuten hedelmät ja jogurtti. Näin voit tyydyttää makeanhimosi ilman, että teet olostasi pahemman.

Probiootit ovat ystäviäsi

Toinen syy tarttua jogurttiin on se, että probiootit tiedetään edistävän hyviä bakteereja mahassa, mikä Yeungin mukaan auttaa pitämään ruoansulatuksen terveyttä tasapainossa. Yeungin mukaan ne ovat etenkin tärkeitä sen jälkeen, kun on syönyt liikaa suoltaa tai sokeria, koska nuo voivat häiritä bakteerien tasapainoa vatsassa. Glamourin mukaan jogurtin lisäksi hyviä vaihtoehtoja ovat kefir, hapankaali, kimchi ja kombutsa.

Syö paljon kuitua sisältäviä syötäviä

Paljon kuitua sisältävät syötävät, kuten täysjyvä, pavut, pähkinät ja siemenet, voivat Yeungin mukaan starata ruoansulatuksesi uudelleen. On kuitenkin syytä huomata, että jos syöt yllättäen huomattavasti enemmän kuitua kuin mihin kehosi on tottunut, voi sillä olla päinvastainen vaikutus ja saada vatsasi vielä enemmän tukkoon. Yeungin mukaan ongelmia ei synny, kunhan syöt suositellun päiväannosmäärän verran kuitua ja juot paljon vettä.

Terveellisemmät versiot krapularuoasta parantavat oloa ja tyydyttävät ruokahimot

Jos tiedät, että tuhti leipä pekonilla, kananmunalla ja juustolla parantaisi oloasi, koeta tehdä se sellaisella tavalla, että siinä on mukana terveellisiä ainesosia.

”Jos kaipaat kananmunaleipää, lisää kananmunia, avokadoa, salaattia ja tomaatti täysjyväleivän väliin”, Gorin sanoi.

Glamourin mukaan salaisuus parempaan oloon on sisällyttää kaikki nämä niksit kattavaan, terveelliseen ruokailusuunnitelmaan, jotta selviät seuraavasta päivästä. Zeitlin neuvoi aloittamaan päivän pienellä aamiaisella tunnin sisään heräämisestä ja sitten jatkamaan tasapainoisten aterioiden syömistä 3-4 tunnin välein sen jälkeen – ennen kuin huomaatkaan, tunnet olosi taas paremmaksi huolimatta siitä, kuinka monta torttua tai siivua kinkkua söit edellisenä päivänä.

Lähde: Glamour


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.