Riidat on sittemmin sovittu

Sofia Immonen paljasti viime viikolla, että häntä pyydettiin viime vuoden lopulla Miss Trans Star-kilpailuun edustamaan Suomea. Sofian harmiksi kisa ajoittui kuitenkin päällekäin hänen Thaimaan matkansa kanssa.

”En tiedä, olenko missityyppiä, mutta hänen [järjestäjän] mielestä sopisin kisaan hyvin, olen aika siro ja ihan ok hyvännäköinen, Immonen kirjoitti Facebookissa:

”Ehkä ensi kerralla sitten.”

Erimielisyydet roihahtivat

Ilmoituksesta aiheutui Facebookissa pikainen kärhämä, kun Immosen ystävä, myös sukupuolensa korjannut Elena Vikström kommentoi julkaisua epäilevään sävyyn.

”Näihin kansainvälisiin missikilpailuihin haetaan missikoulutuksen ja karsintojen kautta. Ei niihin noin vain pyydetä edustamaan tiettyä maata”, Elena kirjoitti.

Kuvakaappaus: Facebook / Sofia Immonen

Kun Sofia puuttui kommenttiin, myös muut lähtivät mukaan keskusteluun. Elena poisti kommenttinsa nopeasti.

”Kirjoitin sen heti kuudelta aamulla herätessäni, kun ihmisiltä oli taas tullut viestejä aiheesta. Aamukahvin juotuani pohdin, että mitäpä minä kommentista hyödyn. Päätin poistaa sen koska en halua turhaa draamaa elämääni. Peace,” hän lisäsi.

Myös Sofia oli valmis unohtamaan asian:

”Kommentti särähti mun korvaan negatiivisesti. Muutenkin ollaan vähemmistössä ni sen sijaan tuetaan toisiamme… Mulla ainakaan ei ole tarvetta tai aikaa kilpailla kenenkään kanssa, enkä usko, että muillakaan. Peace and love.”

Tulevaisuus avoinna

Vaikka tilaisuus kisoihin meni tällä kertaa sivu suun, Sofian mukaan tulevaisuus on vielä avoinna.

”Suunnitelmissani olisi osallistua siihen mahdollisesti tulevaisuudessa”, Sofia kertoo Nainen.comille:

”Olen järjestäjän kanssa lähiaikoina yhteydessä.”