Pitkäaikaista kumppania etsivä nainen voi huomata katsovansa enemmän ”sillä silmällä” parrakkaita miehiä.

Miehen kasvojen karvoituksella voi olla yllättävänkin paljon merkitystä, kun on kyse pitkäaikaista kumppania etsivästä naisesta. Tutkimuksen mukaan naiset tuntevat vetoa enemmän parrakkaita miehiä kohtaan, kun etsivät kumppania vakavaan suhteeseen.

Journal of Evolutionary Biology -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten yli 8500 naiselle näytettiin tietokoneella luotuja kuvia miesten kasvoista. Kuvissa olleilla miehillä oli erilainen karvoitus kasvoissa: ei mitään, hieman sänkeä, paljon sänkeä tai parta.

Tutkijat muokkasivat myös miesten kasvojen piirteitä, kuten muun muassa poskipäitä ja leukaa, jotta miehet vaikuttaisivat enemmän tai vähemmän maskuliiniselta. Tämän jälkeen kuvat näytettiin naisille ja naisia pyydettiin arvioimaan miesten viehättävyys erilaisia suhdetyyppejä ajatellen.

Tutkimuksessa paljastui, että jonkinlainen karvoitus kasvoissa on naisten mieleen, sillä etenkin irtosuhteita ajatellen sänki arvioitiin viehättävimmäksi tyyliksi. Pitkää, vakavaa parisuhdetta ajatellen kuitenkin parrakkaat miehet olivat eniten naisten mieleen.

Siloposkiset miehet, joilla oli äärimmäisen feminiiniset tai maskuliiniset kasvot, arvioitiin vähiten viehättävimmiksi huolimatta siitä, minkälaista suhdetta nainen etsi.

Tutkijoiden mukaan syy naisten mieltymykselle parrakkaisiin miehiin selittyy sillä, että parrat viittaavat miehen olevan hedelmällisempi ja maskuliinisempi, joka saa alitajuisesti ajattelemaan, että he pystyvät tekemään lapsia, voittamaan karhun vaikka paljain käsin, pilkkomaan puita kunnolla ja tekemään muita stereotyyppisesti miehekkäitä ja maskuliinisia asioita.

Sen sijaan kasvokartoituksen puuttuminen luo alitajuista mielikuvaa siitä, ettei mies ole käynyt läpi vielä murrosikää eikä hänestä ole iloa lisääntymistä ajatellen.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Ovatko parrakkaat miehet sinun mieleesi? Kommentoi alla!

Lähde: Women’s Health