Siivoa puolta nopeammin näiden nerokkaiden vinkkien avulla!

Tuntuuko siivous ainaiselta ”pakkopullalta”?

Näiden vinkkien avulla suoriudut siivouksesta puolta nopeammin. Nyt vain siivoamaan!

Kaikki alkaa järjestelmästä

Se tarkoittaa talon siivoamista joka kerta samassa järjestyksessä: työskentely yksi huone kerrallaan, jotta et tuhlaa aikaa juoksemiseen edestakaisin. Näin sinulle syntyy myös rutiini, ja rutiini tunnetusti nopeuttaa toimintaa.

Puhdista ylhäältä alas, vasemmalta oikealle

Älä aloita siivoamista pyyhkimällä ensin esimerkiksi sohvapöytää, jonka jälkeen siirryt puhdistamaan kaihtimia, sillä näin jo siivoamasi sohvapöytä saattaa pölyyntyä uudestaan. Aloita siis aina siivoustyö mahdollisimman ylhäältä, eli pyyhi kaappien yläosat ensin, puhdista peilit jne.

Samoin puhdistaminen vasemmalta oikealle varmistaa, että sinun ei tarvitse siivota uudestaan jo siivoamiasi kohtia.

Useimmat ihmiset saattavat edetä siivotessa satunnaisessa järjestyksessä, mikä tekee siivouksesta tehottomampaa ja saattaa aiheuttaa kaksin verroin työtä.

Pidä oikeat välineet valmiina

Jos kaikki tarvitsemasi siivousvälineet ja puhdistusaineet ovat käden ulottuvilla, et tuhlaa aikaa kävellessäsi edestakaisin. Voit käyttää esimerkiksi puusepän työkaluvyötä tai pientä kärryä.

Ennakoi

Paras tapa pitää koti siistinä, on ennaltaehkäistä jotkut ongelmat ennen niiden alkamista. Voit käyttää esimerkiksi pesuhuoneenpuhdistusvaahtoa joka pesukerran jälkeen, jotta lika ei pääse kertymään. Lisäksi voit pyytää perheen jäseniä pyyhkimään kengät kunnolla ennen sisälle tuloa

Käytä keittiössä rasvaa poistavaa pesuainetta

Rasva kertyy väistämättä keittiön tasoihin, varsinkin lieden lähellä oleviin, kun pesuaine irrottaa rasvaa, nopeutuu puhdistus huomattavasti, sillä sinun ei tarvitse pyyhkiä niin monta kertaa saadaksesi rasvaa irtoamaan.

Vetyperoksidilla nopeasti eroon kylpyhuoneen pintahomeesta

Pintahome kummittelee kylpyhuoneita, jotka eivät ole hyvin ilmastoituja, koska vesi jää seiniin pesun jälkeen. Käytä vetyperoksidia suihkepullossa päästäksesi eroon pintahomeesta. Suihkuta ja anna vaikuttaa 3-5 minuuttia ja pyyhi. Näin pintahome ei enää vaivaa mieltäsi tai vie sinulta kallisarvoista aikaa.

Puhdista kalkkijäämät etikalla

Kaada etikkaa liinaan ja pyyhi kalkkiutuneet kohdat.

Mineraaliöljy apuna altaan puhdistukseen

Sormenjäljet, tahrat ja vesijäämät ovat ruostumattomasta teräksestä valmistettujen lavuaarien ja pintojen vihollisia. Mineraaliöljy auttaa puhdistamaan ja ehkäisemään tahroja ja jälkiä. Kaada mineraaliöljyä liinalle ja pyyhi kerran viikossa. Mineraaliöljy estää myös hammastahnajäämiä tarttumasta pesualtaaseen, mikä helpottaa puhtaana pitoa.

Osta taikasieni

Taikasienellä irtoaa lähes mikä lika tahansa ja nopeasti. Tämä kannattaa hankkia vakiovarusteisiin.

Anna mikron auttaa mikron puhdistuksessa

Mikroaaltouunissa olevia ruoka jäämiä voi olla vaikea irrottaa, varsinkin jos ne ovat kuivuneet pidemmän aikaa. Anna kuitenkin mikron auttaa tässä: laita kahvikuppi täynnä vettä mikroaaltouuniin ja kuumenna niin kauan kuin vesi kiehuu. Tästä syntyy höyryä, joka pehmentää likaa, joka on paljon helpompi ja nopeampi pyyhkiä.

Siivoa useammin vähän kerrallaan

Kun siivoilet useammin vähän kerrallaan, sinun ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa kerralla siivoamiseen, tämän lisäksi kotisi näyttää näin aina paljon siistimmältä.

Jaa hyvät vinkit eteenpäin kavereille!

Lähde: Popular Mechanics


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.