Pohditko, milloin uskallat taas harrastaa seksiä synnytyksen jälkeen?

Monet pohtivat jo odotusaikana, miten lapsen saaminen ja synnytys tulee vaikuttamaan seksuaalisuuteen, haluihin ja kehoon. Tämä on tietenkin hyvin yksilöllistä, mutta yleisesti voidaan sanoa, että seksuaalisuus ja keho tulevat muuttumaan lapsen myötä.

Jonkin aikaa lapsen tarpeet tulevat niin voimakkaasti etusijalle, että seksi saattaa jäädä ajatuksissakin taka-alalle. Jossain kohtaa tämä kuitenkin muuttuu, ja myös parisuhteen tarpeita aletaan taas ajatella.

On hyvin yksilöllistä, miten synnytys vaikuttaa naisen kehoon ja kuinka nopeasti keho palautuu sen kokemasta rasituksesta. Asiantuntija kertoo, että kestää useimmiten 2–6 viikkoa, kunnes kaikki haavat ja repeämät ovat parantuneet. Tätä ennen yhdyntää e missään nimessä tule harrastaa, vaan kaikkien haavojen on annettava parantua ensin rauhassa.

Tutkimusten mukaan noin 40 % naisista odottaa synnytyksen jälkeen 5–6 viikkoa, kunnes harrastavat taas seksiä, kun taas 7–12 viikon kuluttua luku nousee jo 80 %:iin. Tutkimusten mukaan nuoremmat naiset aloittavat seksin harrastamisen yleensä nopeammin, kuin vanhemmat äidit.

Kannattaakin antaa itselleen tarpeeksi aikaa palautua sekä fyysisesti että henkisesti, ennen seksin palauttamista elämään. Kannattaa myös muistaa, että halutkin palaavat hyvin yksilöllisesti, eikä kannata ottaa paineita siitä, onko oma aikataulu ”normaali”.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib / Kuva: Freestocks, Unsplash