Valmistautumalla etukäteen pidät huolen, ettei seksikokemuksella ole ikäviä seurauksia.

Seksin harrastaminen rannalla on monien haave, mutta tätä haavetta ei kannata lähteä toteuttamaan spontaanisti ja ilman kunnon ennakkovalmistautumista – muuten saatat vain löytää hiekkaa paikoista, jonne se ei kuulu.

”Tärkeintä on suunnitella ennakkoon”, seksologi ja kliininen psykologi Janet Britokin painotti Women’s Healthin haastattelussa.

Jotta olet varmasti valmistautunut kaikkeen, Brito suositteli käymään läpi muutamia ”mitä jos” -tilanteita, kuten ”Mitä jos alkaa sataa?” Tämä voi vaikuttaa työläältä, mutta tällaisiin rantaleikkeihin kannattaa suhtautua kuin suunnittelisi minilomaa; annat itsellesi ja kumppanillesi jotain, mitä odottaa ja se voi vain tehdä kaikesta vielä hauskempaa.

Sen lisäksi, että tutustut säähän etukäteen, kannattaa ottaa opiksi näistä Briton antamista vinkeistä, jotta seksin harrastaminen rannalla olisi oikeasti hyvä ja hauska kokemus.

Etsikää rauhainen ja suojaisa ranta

Tämä voi vaikuttaa ilmiselvältä, mutta jos olitte ajatellut pikapanoa suositulla rannalla, unohtakaa se. Siitä ei joudu kuin vaikeuksiin.

”Mitä syrjäisempi, sen parempi, jotta voitte todella antautua kokemukselle ja välttyä siltä, että joku osuu paikalle”, Brito sanoi.

Paikkakunnasta riippuen saatatte kumppanisi kanssa joutua odottamaan iltaan, että ranta on vapaa, mutta toisaalta ilta-aurinko tuo oman viehätyksensä koko kokemukseen.

”Seksiä rannalla” -apupakkaus mukaan

Spontaanius voi houkuttaa, mutta tuskin haluat hiekkaa emättimeesi? Jotta seksin harrastaminen rannalla olisi mukavampaa ja vältyt ihovaurioilta, kannattaa tehdä eräänlainen ”seksiä rannalla” -apupakkaus valmiiksi. Briton mukaan siinä kannattaa olla iso viltti (tai sand proof -viltti) sekä pieneen tilaan mahtuva matkapyyhe. Liukuvoide ei ole välttämätöntä, mutta jos tiedätte sen käyttämisen tekevän seksistä nautinnollisempaa, kannattaa se ottaa mukaan. Brito huomautti, ettei aurinkoivoidetta kannatta käyttää liukuvoiteena, sillä se voi aiheuttaa tulehduksia tai hajottaa lateksikondomit.

Pukeutukaa johonkin, mikä on helppo riisua

Todennäköisesti haluaisit laittaa yllesi jotain seksikästä, mutta rannalla on parempi olla käytännöllinen. Briton mukaan saronki tai joustavat shortsit ovat hyvä idea. Kannattaa myös suihkuttaa itseensä hyönteismyrkkyjä, jotta ötökät eivät pääse häiritsemään rantaleikkejänne.

Valitkaa paikka rannalta fiksusti

Etsikää rannalta kohta, joka on suhteellisen tasainen eikä siellä ole roskia. Kannattaa myös ottaa etäisyyttä veteen, jotta nousuvesi ei pääse yllättämään.

Asetelkaa alusta huolellisesti

Kun täydellinen paikka on löytynyt, Brito neuvoi pitämään sukat ja peittävät kengät jalassa kunnes istutte isolla viltillänne.

”Näin ette tuo hiekkaa seksialustallenne, kuten sandaalien kanssa kävisi”, hän selitti.

Kun olette valmistautuneet ja pitäneet alustan mahdollisimman hiekattomana, voitte rentoutua hetken, nauttia maisemasta ja toisistanne.

Antakaa aikaa esileikille

Seksi rannalla ei ole synonyymi pikapanolle. Sen sijaan kannattaa peittää itsensä ja kumppaninsa mukaan otetulla pyyhkeellä ja kosketella toisianne sen alla. Jos tuhmien puhuminen on teidän juttu, kannattaa sitäkin ujuttaa mukaan – tärkeintä on tehdä, mikä tuntuu hyvältä, antaa mielikuvituksen ja käsien seikkailla. Brito jopa suositteli pitäytymään yhdynnän sijaan muunlaisissa seksuaalisissa aktiviteeteissa.

”Voitte tietysti nauttia käsi- tai suuseksistä viltin tai pyyhkeen alla ja nauttia äärettömästi ilman, että vedätte huomiota puoleenne”, seksologi selitti.

Valitkaa asento

Seksiasennot rantaseksiä ajatellen eivät ole yhdenvertaisia. Jotta hiekkaa ei pääse paikkoihin, mihin sitä ei toivota, kannattaa asennot valita niin, että sukuelimet ovat mahdollisimman kaukana hiekasta – kuten takaapäin eli doggy style -asennossa. Tässä asennossa on tosin vaikea olla huomaamaton, joten toinen vaihtoehto on kokeilla lusikka-asentoa: kyljellään selkä toisen vatsaa vasten.

”Menkää lusikka-asentoon kuin olisitte alkamassa torkuille ja sitten keinukaa edestakaisin kunnes löydätte teille sopivan rytmin”, Brito neuvoi.

Jos olette ottaneet mukaan rantatuolin, on mahdollista kokeilla nainen päällä -asentoa joko kasvotusten tai kasvot pois päin toisesta. Lähetyssaarnaaja ei ole paras asento rannalle hiekan takia, mutta jos todella haluatte kokeilla sitä, Brito suositteli ottamaan mukaan tyynyn, jolla nostaa naisen lantiota ylemmäs hiekasta, jotta sitä ei päädy emättimeen. Olipa asento mikä tahansa, käyttäkää pyyhettä itsenne peittona.

Ei paniikkia, jos joku kulkee ohi

Tässä tilanteessa etenkin pyyhe on erittäin näppärä. Kun huomaatte jonkun lähestyvän, varmistakaa vain, että pyyhe peittää paikat ja olkaa niin rennosti ja luontevasti kuin mahdollista, tilanne huomioiden.

”Jos harrastatte suuseksiä, keskeyttäkää ja lepuuta päätäsi kumppanisi vatsalla tai reisillä sen sijaan”, Brito vinkkasi.

”Jos olette yhdynnässä, lopettakaa työntyminen ja halikaa sen sijaan”, hän lisäsi.

Lopettakaa heti, jos hiekkaa pääsee sukuelimiin

Jos olette valmistautuneet huolella, ei tätä pitäisi päästä tapahtumaan. Jos kuitenkin näin käy, ei huolta. Seksi tarvitsee vain keskeyttää hetkeksi ja huuhdella paikat vedellä.

Viilentykää lopuksi

Kun tunteet ovat käyneet kuumina, ei mikään tunnu paremmalta kuin pikainen piipahdus vedessä. Varmistakaa vain, että veteen on turvallista mennä ja käyttäkää puhdasta ja kuivaa pyyhettä sen jälkeen. Jos rantaveteen ei voi mennä, voitte aina viilentyä suihkussa kotioloissa kaiken jälkeen. Kun olette valmiita, saattaa kumppanin kimalteleva, märkä iho innostaa ottamaan uuden kierroksen…

Lähde: Women’s Health