Kun lämpöasteet muuttuvat kuumemmaksi, kuumenee myös seksielämä.

Tuore kyselytutkimus on paljastanut, että ihmiset harrastavat eniten seksiä kesäkuukausina, kertoo Metro. Eniten seksiä harrastetaan heinäkuussa, toisena on pienellä erolla elokuu ja kolmantena kesäkuu.

Lovehoneyn teettämässä kyselyssä 2 000 niin varatulta kuin sinkulta kysyttiin, miten usein he harrastavat seksiä vuoden eri kuukausien aikana. Heinäkuu nappasi ykköspaikan ja oli ainoa kuukausi, jonka aikana seksiä harrastetaan keskimäärin neljästi viikossa.

Toiseksi tulleen elokuun aikana seksiä harrastetaan keskimäärin 3,7 kertaa viikossa ja kesäkuussa 3,2 kertaa viikossa. Lovehoneyn edustajan mukaan seksuaalisella aktiivisuudella on taipumus olla korkeimmillaan kesäkuukausina ja heinäkuu on sen huippu.

”Se johtuu siitä, että meillä on tapana olla onnellisempia ja optimistisempia, kun sää on hyvä ja yöt ovat pitkiä”, edustaja kertoi.

Tutkimuksesta ilmenee, että seksikertoja on selvästi vähemmän viikossa syys- ja talvikuukausina. Poikkeuksen kuitenkin tekevät viidentenä oleva joulukuu ja kuudentena oleva helmikuu, joiden korkeampi sijoitus johtunee joulusta ja ystävänpäivästä – löydät tulokset listamuodossa jutun lopusta.

Seksi voi olla myös parempaa kesällä

Metron mukaan tutkimuksessa kysyttiin myös, mikä kuukausista on seksikkäin, ja ykköspaikan nappasi jälleen heinäkuu. Pariskunnista 22 prosenttia valitsi heinäkuun, ja pääsyy sen suosioon oli se, että ihmiset ovat rentoutuneempia heinäkuussa sekä nauttivat kesälomistaan.

Tutkimukseen osallistuneista pariskunnista lähes kaksi kolmesta kertoi harrastavansa enemmän seksiä kesäloman aikana. Lisäksi 26 prosenttia vastaajista sanoi olevansa himokkaampia loman aikana, koska on enemmän vapaa-aikaa.

Metron mukaan aktiivisemman seksielämän lisäksi seksi voi olla myös parempaa kesällä. Tämä johtuu siitä, että auringonvalon lisääntyessä hormonit jylläävät kehossa enemmän.

”Kesän aurinko saa serotoniinia ja dopamiinia vapautumaan lisää. Nämä ovat kaksi eniten energiaa antavinta ja positiivisinta aivokemikaalia”, psykologi Cliff Arnall selitti Metrolle.

”Tervettä seksiviettiä varten molempia näitä hormoneita on oltava kehossa riittäviä määriä, yhdessä ilon ja rentoutumisen kera”, hän jatkoi.

Alla tutkimustulokset listamuodossa. Tutkimuksessa selvitettiin myös suosituimmat viikonpäivät seksin harrastamiseen.

Suosituimmat päivät viikosta harrastaa seksiä:

 1. Lauantai
 2. Perjantai
 3. Sunnuntai
 4. Torstai
 5. Keskiviikko
 6. Tiistai
 7. Maanantai

Näin usein ihmiset keskimäärin harrastavat seksiä eri kuukausien aikana:

 1. Heinäkuu 4 kertaa viikossa
 2. Elokuu 3,7 kertaa viikossa
 3. Kesäkuu 3,2 kertaa viikossa
 4. Toukokuu 3 kertaa viikossa
 5. Joulukuu 2,9 kertaa viikossa
 6. Helmikuu 2,8 kertaa viikossa
 7. Syyskuu 2,7 kertaa viikossa
 8. Huhtiku 2,6 kertaa viikossa
 9. Lokakuu 2,6 kertaa viikossa
 10. Maaliskuu 2,5 kertaa viikossa
 11. Tammikuu 2,3 kertaa viikossa
 12. Marraskuu 2,1 kertaa viikossa

Lähde: Metro