Saunoessasi hoidat myös ihoasi.

Suomalaiselle saunominen on osa arkea ja sillä on monia hyviä vaikutuksia, mutta tiesitkö, että rentouttavan vaikutuksen lisäksi siitä on hyötyä myös ihon hyvinvoinnille? Livestrong kertoo, millä tavoin sauna hellii ihoasi.

1. Parantaa verenkiertoa

Kun kehon lämpötila nousee yli normaalien asteiden, verenkierto tehostuu huomattavasti, sillä keho yrittää ylläpitää sille normaalia lämpötilaa. Tämä auttaa poistamaan elimistöstä myrkkyjä.

Lisäksi tehostunut verenkierto tuo iholle enemmän happea ja ravintoaineita, jotka saavat ihon näyttämään terveeltä ja kosteutetulta.

2. Lisää kollageenia

Iho koostuu pääasiassa kollageeni-proteiinista. Kollageeni antaa kudoksille ja elimille voimaa sekä elastisuutta. Saunomisen uskotaan tehostavan kollageenin tuotantoa, mikä taas poistaa kuolleita ihosoluja ja edistää uusien, terveiden ihosolujen kasvua.

3. Huuhtelee ihohuokosia

Kun saunassa hikoilee kunnolla, ihohuokosista huuhtoutuvat pois kaikenlainen lika ja öljyt. Lisäksi saunominen auttaa eliminoimaan tulehduksia ja myrkkyjä.

Kun hikoilu poistaa ihohuokosista likaa, myrkkyjä ja muita jäämiä, myös tietyt iho-ongelmat, kuten akne, finnit ja mustapäät, helpottuvat.

Lähde: Livestrong