Tämä niksi säästää aikaa ja vaivaa kenkien sisäänajon suhteen.

Kun on ostanut uudet, ihanat korkokengät, haluaa ne yleensä ottaa käyttöön mahdollisimman pian, mutta uusissa kengissä on aina se riski, että ne hiertävät ja aiheuttavat rakkoja. Tämä johtuu siitä, ettei kenkiä ole ajettu vielä sisään eivätkä ne ole muotoutuneet käyttäjän jalkoihin.

Terveyskirjasto suosittelee, että kenkiä käytetään päivittäin erilaisilla alustoilla liikkuen aluksi kaksi kertaa päivässä 15-30 minuuttia kerrallaan ja käyttöaikaa lisätään vähitellen. Sisäänajoon tarvitaan sivuston mukaan noin 100-200 kilometriä kävelyä.

Jos tämä kuulostaa työläältä ja tuntuu vievän liian paljon aikaa, on onneksi olemassa niksi sisäänajon nopeuttamiseksi. Pure Wow on esitellyt niksi sivustollaan ja kertoo, että se on luottokikka uusien korkokenkien sisäänajoksi nopeasti.

Hiustenkuivaaja apuun

Korkkareiden nopeaa sisäänajoa varten tarvitset tietysti uudet kenkäsi sekä hiustenkuivaajan ja paksut sukat. Pure Wow’n mukaan tämä niksi toimii parhaiten nahkakengille, mutta sillä on vaikutusta myös muista materiaaleista valmistettuihin kenkiin.

Laita jalkaasi ensin sukat ja sitten kengät, jotka haluat ajaa sisään. Ne tuntuvat todella tiukoilta, mutta Pure Wow vakuuttaa, että niksi toimii.

Laita sitten hiustenkuivaaja päälle ja suuntaa siitä tuleva lämpö kenkiisi, kunnes ne tuntuvat lämpimältä koskettaa – se vie noin kaksi minuuttia. Lopuksi kävle ympäriinsä kodissasi hetken aikaa, jotta kengät pääsevät muovautumaan jalkoihisi ja venymään.

Pure Wow’n mukaan hiustenkuivaajan lämpö saa kengät muovautumaan juuri oikean määrän ja ne sopivat erityisesti sinun jalkoihisi. Kannattaa muistaa, että vaikka kengät olisivat oikeaa kokoa ja eivät alkuun tunnu tiukalta, turpoavat jalat päivän aikana ja tämä kikka auttaa minimoimaan valitettavia sivuvaikutuksia, mitä hiertävillä kengillä voi olla.

Voit vielä lopuksi ennen kenkien käyttöä laittaa mahdollisesti hiertäviin kohtiin jaloissasi suojaavaa voidetta, jota käytetään hiertymien ja ärsytyksen ehkäisemiseksi (esim. Body Glide). Voit katsoa videon tästä niksistä täällä.

Lähde: Pure Wow, Terveyskirjasto