Suomalaislaulaja joutui taistelemaan jatkopaikasta kaksintaistelussa ja kolme neljästä tuomarista halusi pitää Aallon kisassa.

Saara Aallon menestys Britannian X Factor -kilpailussa jatkuu ja hän on laulanut tiensä jo seitsemän parhaan joukkoon. Marraskuun ensimmäisen viikonlopun aikana Aalto kipusi kahdesti X Factor -lavalle taistelemaan jatkpaikasta.

Lauantain tyttobändit vs poikabändit -aiheisessa livelähetyksessä Aalto esitti värikkään Japani-teeman kera versionsa Girls Aloudin Sound of the Underground -kappaleesta. Näyttävä esitys ei kuitenkaan tuonut suoraa jatkopaikkaa ja sunnuntain tuloslähetyksessä Aalto jäi lopulta kahden vähiten ääniä saaneen joukkoon.

Aalto joutui siis tuloslähetyksessä kaksintaisteluun, sing-offiin, kilpailun tyttöbändi Four of Diamondsin kanssa ja jatkoon menijästä päättäisivät tuomarit. Four of Diamonds esitti Mariah Careyn ja Whitney Houstonin When You Believe -kappaleen, kun taas Aalto lauloi Jessie J:n Who You Are -kappaleen.

Aallon kaunis versio vakuutti tuomarit ja hänen oma mentorinsa Sharon Osbourne sekä Nicole Scherzinger halusivat pitää hänet mukana kilpailussa. Kilpailussa ryhmien mentorina toimiva Louis Walsh oli tietysti omien suojattiensa puolella, joten ratkaisu jäi Simon Cowellin käsiin; hän oli suomalaislaulajan kannalla ja näin Aalto jatkaa tulevaan livelähetykseen, jonka teemana on disco.

X Factoriin osallistuminen on kannattanut, sillä MTV kertoi Aallon tehneen kansainvälisen managerisopimuksen Roar Globalin kanssa kilpailun aikana ja se jatkuu myös X Factorin jälkeen.

Tämän lisäksi Aalto lähtee ensi vuoden puolella suurelle X Factor -kiertueelle, kun kilpailun kahdeksan parhaan joukkoon päässeet esiintyjät kiertävät helmikuun lopulta maaliskuulle Britanniassa ja Irlannissa. Aallon lisäksi tien päälle lähtevät 5 After Midnight, Four of Diamonds, Emily Middlemas, Sam Lavery, Matt Terry, Ryan Lawrie ja Honey G.

Ja sitten itse esityksiin. Artikkelin yltä voit katsoa Aallon lauantain livelähetyksessä nähdyn Sounds of the Underground -version ja alta voit katsoa sunnuntain livelähetyksessä esitetyn Who You Are -kappaleen. Aiemmat artikkelimme Aallon esityksistä löydät täältä.