Roseeviini on kesäisin erittäin suosittu juoma etenkin seurusteluviininä.

Alkon palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennosen mukaan roseen kulutus on ylivoimaisesti suurinta loppukeväällä ja kesällä. Syksyisin monet vaihtavat roseen punaviiniin tai esimerkiksi terästettyihin, lämpimiin juomiin.

Roseeviiniä ei kuitenkaan kannattaisi unohtaa syksyn tultua, sillä viiniasiantuntija Amelia Singerin mukaan se on täydellinen juoma vaihtuvien vuodenaikojen yhteyteen.

”Se on pohjimmiltaan hybridiviini. Roseessa on valkoviinin hedelmäisyys yhdistettynä punaviinin rakenteeseen”, Singer kertoi The Independentille.

Alkon mukaan roseeta on alettu valita yhä useammin ruokapöytään. Myös Singerin mukaan roseeviini sopii hyvin ruokailun yhteydessä nautittavaksi.

”Se voi täydentää kaikenlaisia makumaailmoja ja on mainio yhdessä tuhdikkaamman annoksen kanssa syksyn ja talven aikana”, asiantuntija selitti.

Kirkkautta pimeään syksyyn

Värinsä puolesta roseeviini tuo ripauksen kirkkautta pimeisiin iltoihin.

”On piristävää nähdä lasissa roseeta talvikuukausien aikana”, Singer sanoi.

Tämän lisäksi roseeviinissä on myös se puoli, että se on usein valko- tai punaviiniä halvempaa, koska Singerin mukaan ihmiset eivät vaikuta arvostavan sitä, miten kompleksista ja jännittävästä juomasta on kyse.

”Roseeviini on täydellinen siirtymävaiheen viini”, Singer kertoi.

Lähde: The Indpendent, Alko