Uusi äiti näyttää videolla, missä kaikilla on hyväksyttävää imettää.

Monet äidit kohtaavat negatiivisia reaktioita imettäessään julkisilla paikoilla. Tämä on niin yleistä, että Ruotsissa halutaan turvata julkinen imetys lain avulla, mistä kerroimme aiemmin.

Myös seitsemän kuukauden ikäisen Cecilia-tytön äiti Caryn Canatella on saanut kuulla kommentteja imettämisestä julkisilla paikoilla. Canatella päätti puuttua aiheeseen ja on julkaissut videon, jolla vastataan Dr. Seussin teosten kaltaisen riimittelyn avulla kysymykseen, missä voi imettää.

”On uskomatonta, minkälaisen määrän mielipiteitä kohtaat jokaisen kasvatusvalinnan kohdalla, mutta miten päätät ruokkia vauvaasi vaikuttaa yllättäen olevan kaikkien kiinnostuksen kohde – jopa kadulla kohtaamiesi tuntemattomien”, Canatella sanoi TODAY:lle.

”On hupaisaa ja tarpeetonta, että minua pyydetään peittelemään itseni, kun imetän vauvaani, mitä on tapahtunut minulle useita kertoja”, äiti jatkoi.

The Canatellas -videoblogia yhdessä Bryan-miehensä kanssa YouTubessa pitävä äiti näyttääkin julkaisemallaan videolla, että imettäminen on sallittua kaikkialla – kotona, treffeillä, puistossa, töissä, sateessa, pimeässä, selfietä ottaessa, kaupungissa, maalla, missä tahansa, kaikkialla, videolla listataan.

Canatella kertoi TODAY:lle toivovansa, että video avaa keskustelun siitä, ettei julkisella paikalla imettämisessä ole mitään häpeällistä.

”Imettämisen ei pitäisi olla iso juttu. Toivoisin ihmisten reagoivan siihen olemalla reagoimatta. Se on yhtä normaali ja vanha tapa kuin hengittäminen ja sen pitäisi olla yhtä iso asia kuin hengittäminen on. Toivottavasti tämä video auttaa naisia näkemään, ettei heidän pitäisi tuntea häpeää lapsensa ruokkimisesta tavalla, jonka luonto on tarjonnut”, Canatella sanoi.

YouTubessa videon yhteydessä Canatella pyytää myös jakamaan videota käyttäen #normalizebreastfeeding-hashtagia.

Voit katsoa videon jutun yltä.

Lähde: TODAY